Boeken over codependentie

Codependentie is een term die gebruikt wordt om een relatie te beschrijven waarin één persoon zichzelf opoffert om de ander te helpen. Dit kan leiden tot een ongezonde afhankelijkheid en kan leiden tot problemen in de relatie. Er zijn verschillende boeken geschreven over codependentie die kunnen helpen om deze problemen te begrijpen en op te lossen. In dit artikel zullen we enkele van de beste boeken over codependentie bespreken en waar je deze boeken kunt kopen.

1. Codependent No More van Melody Beattie

Codependent No More is een klassieker op het gebied van codependentie. Het boek is geschreven door Melody Beattie en is voor het eerst gepubliceerd in 1986. Het boek is sindsdien meerdere malen herdrukt en is nog steeds een populaire keuze voor mensen die worstelen met codependentie.

In Codependent No More beschrijft Beattie de symptomen van codependentie en biedt ze praktische tips en adviezen om deze problemen aan te pakken. Het boek is geschreven in een toegankelijke stijl en is gemakkelijk te begrijpen voor mensen die niet bekend zijn met het onderwerp.

Codependent No More is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online retailers, waaronder Bol.com en Amazon.

2. The New Codependency van Melody Beattie

The New Codependency is een vervolg op Codependent No More en is ook geschreven door Melody Beattie. Het boek werd gepubliceerd in 2009 en biedt nieuwe inzichten en adviezen over codependentie.

In The New Codependency beschrijft Beattie hoe codependentie is veranderd sinds de publicatie van haar eerste boek en biedt ze nieuwe strategieën om deze problemen aan te pakken. Het boek is geschreven in dezelfde toegankelijke stijl als Codependent No More en is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar nieuwe inzichten over codependentie.

The New Codependency is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online retailers, waaronder Bol.com en Amazon.

3. Facing Codependence van Pia Mellody

Facing Codependence is geschreven door Pia Mellody en werd voor het eerst gepubliceerd in 1989. Het boek is sindsdien meerdere malen herdrukt en is nog steeds een populaire keuze voor mensen die worstelen met codependentie.

In Facing Codependence beschrijft Mellody de oorzaken van codependentie en biedt ze praktische tips en adviezen om deze problemen aan te pakken. Het boek is geschreven in een duidelijke en toegankelijke stijl en is gemakkelijk te begrijpen voor mensen die niet bekend zijn met het onderwerp.

Facing Codependence is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online retailers, waaronder Bol.com en Amazon.

4. Codependency for Dummies van Darlene Lancer

Codependency for Dummies is geschreven door Darlene Lancer en is een goede keuze voor mensen die nieuw zijn in het onderwerp van codependentie. Het boek is geschreven in een toegankelijke stijl en biedt praktische tips en adviezen om codependentie aan te pakken.

In Codependency for Dummies beschrijft Lancer de symptomen van codependentie en biedt ze strategieën om deze problemen aan te pakken. Het boek is geschreven in een duidelijke en toegankelijke stijl en is gemakkelijk te begrijpen voor mensen die niet bekend zijn met het onderwerp.

Codependency for Dummies is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online retailers, waaronder Bol.com en Amazon.

5. The Language of Letting Go van Melody Beattie

The Language of Letting Go is geschreven door Melody Beattie en is een dagboek dat is ontworpen om mensen te helpen bij het loslaten van codependentie. Het boek bevat 366 korte meditaties die zijn ontworpen om mensen te helpen bij het loslaten van hun codependente gedrag.

In The Language of Letting Go beschrijft Beattie de symptomen van codependentie en biedt ze praktische tips en adviezen om deze problemen aan te pakken. Het boek is geschreven in een toegankelijke stijl en is gemakkelijk te begrijpen voor mensen die niet bekend zijn met het onderwerp.

The Language of Letting Go is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online retailers, waaronder Bol.com en Amazon.

Conclusie

Codependentie kan een moeilijk probleem zijn om mee om te gaan, maar er zijn verschillende boeken beschikbaar die kunnen helpen. Of je nu nieuw bent in het onderwerp of al bekend bent met codependentie, er is een boek dat bij je past. De boeken die we in dit artikel hebben besproken zijn allemaal verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online retailers, waaronder Bol.com en Amazon.

Plaats een reactie