Boeken over cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie is een vorm van psychotherapie die zich richt op het veranderen van negatieve gedachten en gedragspatronen. Het is een effectieve behandeling voor verschillende psychische stoornissen, zoals angst, depressie en posttraumatische stressstoornis. Er zijn veel boeken geschreven over cognitieve gedragstherapie, zowel voor professionals als voor mensen die zelf aan de slag willen gaan met deze therapie. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

Boeken voor professionals

Voor professionals die zich willen verdiepen in cognitieve gedragstherapie zijn er verschillende boeken beschikbaar. Een bekend boek is ‘Cognitieve gedragstherapie bij depressie’ van Huibert Burger. Dit boek biedt een praktische handleiding voor het behandelen van depressie met cognitieve gedragstherapie. Het boek bevat veel casusbeschrijvingen en oefeningen en is geschikt voor zowel beginnende als ervaren therapeuten.

Een ander boek dat veel gebruikt wordt in de praktijk is ‘Handboek cognitieve gedragstherapie’ van Bas van Heycop ten Ham. Dit boek biedt een overzicht van de theoretische achtergronden en de praktische toepassingen van cognitieve gedragstherapie. Het boek is geschikt voor zowel beginnende als ervaren therapeuten en bevat veel praktische tips en oefeningen.

Beide boeken zijn verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Boeken voor zelfhulp

Naast boeken voor professionals zijn er ook veel boeken geschreven voor mensen die zelf aan de slag willen gaan met cognitieve gedragstherapie. Een bekend boek is ‘Denk je sterk’ van Fred Sterk en Sjoerd Swaen. Dit boek biedt een praktische handleiding voor het veranderen van negatieve gedachten en gedragspatronen. Het boek bevat veel oefeningen en praktische tips en is geschikt voor mensen met verschillende psychische klachten, zoals angst en depressie.

Een ander boek dat veel gebruikt wordt voor zelfhulp is ‘Grip op je dip’ van F. Kupka en R. van der Lem. Dit boek biedt een praktische handleiding voor het omgaan met depressieve klachten. Het boek bevat veel oefeningen en praktische tips en is geschikt voor mensen die last hebben van milde tot matige depressieve klachten.

Beide boeken zijn verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Cognitieve gedragstherapie is een effectieve behandeling voor verschillende psychische stoornissen. Er zijn veel boeken geschreven over cognitieve gedragstherapie, zowel voor professionals als voor mensen die zelf aan de slag willen gaan met deze therapie. Een aantal bekende boeken zijn ‘Cognitieve gedragstherapie bij depressie’ van Huibert Burger en ‘Denk je sterk’ van Fred Sterk en Sjoerd Swaen. Deze boeken zijn verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Plaats een reactie