Boeken over cognitieve psychologie

Cognitieve psychologie is een tak van de psychologie die zich richt op de mentale processen die ten grondslag liggen aan ons gedrag. Het gaat hierbij om processen zoals waarneming, aandacht, geheugen, taal en denken. Er zijn talloze boeken geschreven over cognitieve psychologie, variërend van wetenschappelijke werken tot populair-wetenschappelijke boeken die voor een breder publiek toegankelijk zijn. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en aangeven waar je ze kunt kopen.

1. “Cognitieve psychologie” door Margaret W. Matlin

Dit boek is een uitstekende introductie tot de cognitieve psychologie en is geschikt voor zowel studenten als geïnteresseerde leken. Het boek behandelt de belangrijkste onderwerpen binnen de cognitieve psychologie, zoals waarneming, aandacht, geheugen, taal en denken. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel voorbeelden en illustraties om de concepten te verduidelijken. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. “Thinking, Fast and Slow” door Daniel Kahneman

Dit boek is geschreven door de Nobelprijswinnaar Daniel Kahneman en is een absolute aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de werking van ons brein. Het boek gaat in op de twee systemen van ons denken: het snelle, intuïtieve systeem en het langzame, rationele systeem. Kahneman laat zien hoe deze systemen werken en hoe ze ons gedrag beïnvloeden. Het boek is zeer toegankelijk geschreven en bevat veel voorbeelden uit het dagelijks leven. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. “The Psychology of Language” door Trevor A. Harley

Dit boek gaat dieper in op de taalverwerking in ons brein. Het boek behandelt onderwerpen zoals de fonologie, de semantiek en de syntaxis van taal. Het boek is geschreven voor studenten en wetenschappers op het gebied van de taalwetenschap en de cognitieve psychologie. Het boek is zeer gedetailleerd en wetenschappelijk van aard, maar is toch goed leesbaar. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. “The Memory Book” door Harry Lorayne en Jerry Lucas

Dit boek is geschreven door twee geheugenexperts en is bedoeld om mensen te helpen hun geheugen te verbeteren. Het boek bevat talloze technieken en trucs om informatie beter te onthouden, zoals het gebruik van associaties en het creëren van mentale beelden. Het boek is geschikt voor iedereen die zijn of haar geheugen wil verbeteren, of het nu gaat om studenten die voor een examen moeten leren of ouderen die hun geheugen willen trainen. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. “The Mind’s Eye” door Oliver Sacks

Dit boek is geschreven door de bekende neuroloog Oliver Sacks en gaat in op de relatie tussen de visuele waarneming en ons brein. Het boek bevat talloze verhalen van patiënten die te maken hebben gehad met visuele stoornissen, zoals kleurenblindheid en gezichtsblindheid. Sacks laat zien hoe ons brein visuele informatie verwerkt en hoe deze processen kunnen worden verstoord. Het boek is zeer toegankelijk geschreven en bevat veel voorbeelden en anekdotes. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Er zijn dus talloze boeken geschreven over cognitieve psychologie, variërend van wetenschappelijke werken tot populair-wetenschappelijke boeken die voor een breder publiek toegankelijk zijn. Of je nu een student bent die zich wil verdiepen in de cognitieve psychologie of gewoon geïnteresseerd bent in de werking van ons brein, er is altijd wel een boek te vinden dat bij jou past. De boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Plaats een reactie