Boeken over communicatie

Communicatie is een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Of het nu gaat om persoonlijke relaties, werkgerelateerde communicatie of communicatie in de media, het is van groot belang dat we effectief kunnen communiceren. Er zijn talloze boeken geschreven over communicatie, variërend van praktische handleidingen tot wetenschappelijke studies. In dit artikel zullen we een aantal van de beste boeken over communicatie bespreken.

1. “Geweldloze Communicatie” van Marshall B. Rosenberg

“Geweldloze Communicatie” is een klassieker op het gebied van communicatie. Het boek is geschreven door Marshall B. Rosenberg, een Amerikaanse psycholoog en mediator. In het boek beschrijft Rosenberg een methode van communicatie die gericht is op het oplossen van conflicten en het creëren van verbinding tussen mensen. De methode is gebaseerd op vier stappen: waarneming, gevoel, behoefte en verzoek. Het boek is geschikt voor iedereen die zijn communicatieve vaardigheden wil verbeteren en conflicten wil oplossen.

“Geweldloze Communicatie” is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

2. “De kracht van kwetsbaarheid” van Brené Brown

“De kracht van kwetsbaarheid” is geschreven door Brené Brown, een Amerikaanse onderzoeker en schrijver. In het boek beschrijft Brown hoe kwetsbaarheid kan leiden tot verbinding en groei. Ze beschrijft hoe we vaak geneigd zijn om onze kwetsbaarheid te verbergen, terwijl juist het tonen van kwetsbaarheid kan leiden tot meer empathie en begrip van anderen. Het boek is geschikt voor iedereen die zijn emotionele intelligentie wil vergroten en beter wil leren communiceren.

“De kracht van kwetsbaarheid” is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. “Communicatie in organisaties” van Joep Cornelissen

“Communicatie in organisaties” is geschreven door Joep Cornelissen, een Nederlandse hoogleraar in communicatie en organisatie. Het boek beschrijft de rol van communicatie in organisaties en hoe communicatie kan bijdragen aan het behalen van organisatiedoelen. Het boek is geschikt voor studenten en professionals die geïnteresseerd zijn in communicatie in organisaties.

“Communicatie in organisaties” is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

4. “De kleine Covey” van Ben Tiggelaar

“De kleine Covey” is geschreven door Ben Tiggelaar, een Nederlandse schrijver en spreker op het gebied van leiderschap en verandering. Het boek is gebaseerd op het werk van Stephen Covey, een Amerikaanse schrijver en spreker op het gebied van leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. In het boek beschrijft Tiggelaar de belangrijkste principes van Covey en hoe deze kunnen worden toegepast in het dagelijks leven. Het boek is geschikt voor iedereen die zijn persoonlijke effectiviteit wil vergroten en beter wil leren communiceren.

“De kleine Covey” is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

5. “De kunst van het vragen stellen” van Warren Berger

“De kunst van het vragen stellen” is geschreven door Warren Berger, een Amerikaanse journalist en schrijver. In het boek beschrijft Berger hoe het stellen van de juiste vragen kan leiden tot nieuwe inzichten en oplossingen. Hij beschrijft hoe we vaak geneigd zijn om te snel te oordelen en hoe het stellen van vragen kan helpen om tot de kern van een probleem te komen. Het boek is geschikt voor iedereen die zijn creativiteit en probleemoplossend vermogen wil vergroten.

“De kunst van het vragen stellen” is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over communicatie, variërend van praktische handleidingen tot wetenschappelijke studies. In dit artikel hebben we een aantal van de beste boeken over communicatie besproken. Of je nu je communicatieve vaardigheden wilt verbeteren, conflicten wilt oplossen, je emotionele intelligentie wilt vergroten of je persoonlijke effectiviteit wilt vergroten, er is altijd een boek dat bij je past. De boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Plaats een reactie