Boeken over complotten en legendes

Complotten en legendes zijn onderwerpen die tot de verbeelding spreken. Het idee dat er achter de schermen van de wereld geheime machten aan het werk zijn, fascineert veel mensen. Er zijn dan ook talloze boeken geschreven over complotten en legendes. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en geven we aan waar je ze kunt kopen.

1. De Da Vinci Code – Dan Brown

De Da Vinci Code is misschien wel het bekendste boek over complotten en legendes. Het boek gaat over de zoektocht van professor Robert Langdon naar de Heilige Graal. Langdon wordt hierbij geholpen door cryptologe Sophie Neveu. Het boek is een mix van fictie en feiten en heeft veel stof doen opwaaien. Zo wordt in het boek gesuggereerd dat Jezus getrouwd was met Maria Magdalena en dat hun nakomelingen nog steeds in leven zijn. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

2. De Illuminatus! Trilogie – Robert Shea en Robert Anton Wilson

De Illuminatus! Trilogie is een boek dat zich afspeelt in een wereld waarin de Illuminati, een geheime organisatie die streeft naar wereldheerschappij, de touwtjes in handen heeft. Het boek is een mix van sciencefiction, fantasy en complottheorieën. Het boek is geschreven in de jaren zeventig en heeft een cultstatus verworven. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. De Protocollen van de Wijzen van Zion – Anoniem

De Protocollen van de Wijzen van Zion is een berucht boek dat beweert een verslag te zijn van een geheime vergadering van Joodse leiders waarin zij plannen smeden om de wereldheerschappij te verkrijgen. Het boek is echter een vervalsing en wordt gezien als een van de meest antisemitische geschriften ooit. Het boek is verboden in veel landen, maar is nog steeds te koop bij sommige boekhandels en online bij Bol.com.

4. De Tempeliers – Dan Jones

De Tempeliers is een boek dat gaat over de geschiedenis van de Tempeliers, een middeleeuwse ridderorde die in de twaalfde eeuw werd opgericht om pelgrims te beschermen op hun reis naar Jeruzalem. Het boek beschrijft de opkomst en ondergang van de Tempeliers en gaat in op de vele complottheorieën die rondom de orde zijn ontstaan. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

5. De Graallegende – Jan van Rheenen

De Graallegende is een boek dat gaat over de zoektocht naar de Heilige Graal. Het boek beschrijft de geschiedenis van de Graal en gaat in op de vele legendes en mythes die rondom de Graal zijn ontstaan. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

6. De Geheime Geschiedenis van de Wereld – Jonathan Black

De Geheime Geschiedenis van de Wereld is een boek dat gaat over de geschiedenis van de wereld vanuit een esoterisch perspectief. Het boek beschrijft de geschiedenis van de mensheid vanaf de prehistorie tot aan de moderne tijd en gaat in op de vele geheime genootschappen en mystieke tradities die door de eeuwen heen zijn ontstaan. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

7. De Geheime Leer – Helena Blavatsky

De Geheime Leer is een boek dat gaat over de esoterische filosofie van Helena Blavatsky, de oprichtster van de Theosofische Vereniging. Het boek beschrijft de kosmologie en de evolutie van de mensheid vanuit een esoterisch perspectief en gaat in op de vele geheime kennis en tradities die door de eeuwen heen zijn overgeleverd. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over complotten en legendes. Van de Da Vinci Code tot de Geheime Leer, er is voor ieder wat wils. De boeken zijn te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, esoterie of gewoon een spannend verhaal, er is altijd wel een boek te vinden dat bij jou past.

Plaats een reactie