Boeken over computernetwerken

Computernetwerken zijn niet meer weg te denken uit onze moderne samenleving. We gebruiken ze dagelijks voor het versturen van e-mails, het streamen van video’s en het surfen op het internet. Maar hoe werken deze netwerken eigenlijk? En hoe kunnen we ze beveiligen tegen hackers en andere kwaadwillenden? In dit artikel bespreken we een aantal boeken over computernetwerken die je kunnen helpen om deze vragen te beantwoorden.

1. “Computer Networking: A Top-Down Approach” door James F. Kurose en Keith W. Ross

Dit boek is een klassieker op het gebied van computernetwerken en wordt gebruikt als standaardtekst op veel universiteiten en hogescholen. Het boek behandelt de basisprincipes van computernetwerken, zoals de werking van het internetprotocol (IP), de transportlaag en de toepassingslaag. Daarnaast gaat het boek in op geavanceerde onderwerpen zoals netwerkbeveiliging, draadloze netwerken en netwerkvirtualisatie. Het boek is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en bevat veel praktische voorbeelden en oefeningen.

Je kunt “Computer Networking: A Top-Down Approach” kopen bij de meeste boekhandels, zowel online als offline. Een goede optie is bijvoorbeeld Bol.com, waar het boek verkrijgbaar is voor € 69,99.

2. “TCP/IP Illustrated, Volume 1: The Protocols” door W. Richard Stevens

Dit boek is een andere klassieker op het gebied van computernetwerken en gaat dieper in op de werking van het TCP/IP-protocol, dat de basis vormt van het internet. Het boek behandelt de verschillende lagen van het protocol, van de fysieke laag tot de toepassingslaag, en legt uit hoe deze lagen samenwerken om gegevens te verzenden en ontvangen. Het boek bevat veel gedetailleerde diagrammen en voorbeelden en is geschikt voor gevorderde lezers die meer willen weten over de werking van het internet.

“TCP/IP Illustrated, Volume 1: The Protocols” is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels, zowel online als offline. Een goede optie is bijvoorbeeld Amazon, waar het boek verkrijgbaar is voor € 49,99.

3. “Computer Networks: A Systems Approach” door Larry L. Peterson en Bruce S. Davie

Dit boek is gericht op studenten en professionals die meer willen weten over de praktische aspecten van computernetwerken. Het boek behandelt onderwerpen zoals netwerkarchitectuur, netwerkbeheer en netwerkbeveiliging. Daarnaast gaat het boek in op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van netwerktechnologie, zoals software-defined networking (SDN) en netwerkfunctievirtualisatie (NFV). Het boek bevat veel praktische voorbeelden en oefeningen en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

“Computer Networks: A Systems Approach” is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels, zowel online als offline. Een goede optie is bijvoorbeeld Bol.com, waar het boek verkrijgbaar is voor € 79,99.

4. “Network Warrior” door Gary A. Donahue

Dit boek is gericht op netwerkbeheerders en behandelt onderwerpen zoals netwerkconfiguratie, netwerkbeveiliging en netwerktroubleshooting. Het boek bevat veel praktische tips en trucs voor het beheren van complexe netwerken en gaat in op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van netwerktechnologie. Het boek is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en bevat veel praktische voorbeelden en oefeningen.

“Network Warrior” is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels, zowel online als offline. Een goede optie is bijvoorbeeld Amazon, waar het boek verkrijgbaar is voor € 39,99.

5. “Computer Networking Problems and Solutions: An Innovative Approach to Building Resilient, Modern Networks” door Russ White en Ethan Banks

Dit boek is gericht op netwerkbeheerders en behandelt onderwerpen zoals netwerkconfiguratie, netwerkbeveiliging en netwerktroubleshooting. Het boek gaat echter verder dan de traditionele aanpak en biedt een innovatieve benadering van het bouwen van veerkrachtige, moderne netwerken. Het boek bevat veel praktische voorbeelden en oefeningen en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

“Computer Networking Problems and Solutions” is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels, zowel online als offline. Een goede optie is bijvoorbeeld Bol.com, waar het boek verkrijgbaar is voor € 49,99.

Conclusie

Er zijn veel boeken over computernetwerken beschikbaar, van basisboeken voor beginners tot geavanceerde boeken voor gevorderden. Of je nu meer wilt weten over de werking van het internetprotocol, netwerkbeheer of netwerkbeveiliging, er is altijd wel een boek dat bij je past. Je kunt deze boeken kopen bij de meeste boekhandels, zowel online als offline. Een goede optie is bijvoorbeeld Bol.com, waar je een breed scala aan boeken over computernetwerken kunt vinden.

Plaats een reactie