Boeken over creatieve therapie

Creatieve therapie is een vorm van therapie waarbij creatieve middelen worden ingezet om psychische problemen te behandelen. Denk hierbij aan tekenen, schilderen, muziek maken, dansen en schrijven. Er zijn verschillende boeken geschreven over creatieve therapie, die zowel voor professionals als voor cliënten interessant kunnen zijn. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. Creatieve therapie: Een praktische handleiding

Dit boek is geschreven door Susan Buchalter en is bedoeld voor professionals die werken met creatieve therapie. Het boek biedt een praktische handleiding voor het gebruik van creatieve middelen in de therapie. Het boek bevat verschillende oefeningen en technieken die kunnen worden toegepast bij verschillende psychische problemen, zoals angst, depressie en trauma. Het boek is te koop bij Bol.com en bij de lokale boekhandel.

2. Creatieve therapie: Theorie en praktijk

Dit boek is geschreven door Hilde Bolt en biedt een theoretische basis voor creatieve therapie. Het boek gaat in op de geschiedenis van creatieve therapie, de verschillende vormen van creatieve therapie en de theoretische achtergrond van creatieve therapie. Daarnaast bevat het boek praktische voorbeelden en oefeningen die kunnen worden toegepast in de therapie. Het boek is te koop bij Bol.com en bij de lokale boekhandel.

3. Creatieve therapie: Een praktische gids voor cliënten

Dit boek is geschreven door Stephanie L. Brooke en is bedoeld voor cliënten die creatieve therapie volgen. Het boek biedt een praktische gids voor het gebruik van creatieve middelen in de therapie. Het boek bevat verschillende oefeningen en technieken die kunnen worden toegepast bij verschillende psychische problemen, zoals angst, depressie en trauma. Daarnaast gaat het boek in op de voordelen van creatieve therapie en hoe creatieve therapie kan helpen bij het verwerken van emoties. Het boek is te koop bij Bol.com en bij de lokale boekhandel.

4. Creatieve therapie: Een introductie

Dit boek is geschreven door Liesbeth Bosgraaf en biedt een introductie tot creatieve therapie. Het boek gaat in op de geschiedenis van creatieve therapie, de verschillende vormen van creatieve therapie en de theoretische achtergrond van creatieve therapie. Daarnaast bevat het boek praktische voorbeelden en oefeningen die kunnen worden toegepast in de therapie. Het boek is te koop bij Bol.com en bij de lokale boekhandel.

5. Creatieve therapie: Handboek voor de professional

Dit boek is geschreven door Henk Smeijsters en biedt een uitgebreide handleiding voor professionals die werken met creatieve therapie. Het boek gaat in op de theoretische achtergrond van creatieve therapie, de verschillende vormen van creatieve therapie en de praktische toepassing van creatieve therapie. Daarnaast bevat het boek praktische voorbeelden en oefeningen die kunnen worden toegepast in de therapie. Het boek is te koop bij Bol.com en bij de lokale boekhandel.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken geschreven over creatieve therapie, die zowel voor professionals als voor cliënten interessant kunnen zijn. De boeken bieden een theoretische basis voor creatieve therapie en bevatten praktische voorbeelden en oefeningen die kunnen worden toegepast in de therapie. De boeken zijn te koop bij Bol.com en bij de lokale boekhandel. Of je nu professional bent of cliënt, er is altijd wel een boek te vinden dat bij jou past en dat je kan helpen bij het toepassen van creatieve therapie.

Plaats een reactie