Boeken over criminaliteit

Boeken over criminaliteit zijn er in overvloed. Van true crime tot fictie, er is voor ieder wat wils. In dit artikel zullen we een aantal boeken bespreken die de moeite waard zijn om te lezen. Daarnaast zullen we ook ingaan op waar je deze boeken kunt kopen.

True crime

True crime boeken zijn non-fictie boeken die zich richten op echte misdaden en de mensen die ze hebben gepleegd. Een van de bekendste true crime boeken in Nederland is ‘De Heineken Ontvoering’ van Peter R. de Vries. Dit boek gaat over de ontvoering van biermagnaat Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer in 1983. Het boek is gebaseerd op de research die De Vries heeft gedaan voor zijn televisieprogramma over de zaak. Het boek is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

Een ander bekend true crime boek is ‘Judas’ van Astrid Holleeder. Dit boek gaat over haar broer Willem Holleeder, die een beruchte crimineel is in Nederland. Astrid beschrijft in het boek haar leven met Willem en hoe ze uiteindelijk besluit om tegen hem te getuigen. Het boek is een bestseller en is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

Fictie

Fictie boeken over criminaliteit zijn er ook genoeg. Een van de bekendste Nederlandse auteurs op dit gebied is Appie Baantjer. Zijn boeken over rechercheur De Cock zijn al jarenlang populair. Een van zijn bekendste boeken is ‘De Cock en de moord op Anna Bentveld’. Het boek is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

Een andere bekende Nederlandse auteur op het gebied van fictie boeken over criminaliteit is Saskia Noort. Haar boeken zijn vaak thrillers die zich afspelen in Nederland. Een van haar bekendste boeken is ‘De Eetclub’. Het boek gaat over een groep vrienden die elkaar regelmatig ontmoeten om te eten, maar waarbij langzaam maar zeker geheimen aan het licht komen. Het boek is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

Buitenlandse auteurs

Natuurlijk zijn er ook veel buitenlandse auteurs die boeken schrijven over criminaliteit. Een van de bekendste auteurs op dit gebied is Dan Brown. Zijn boeken zijn vaak thrillers die zich afspelen in Europa. Een van zijn bekendste boeken is ‘De Da Vinci Code’. Het boek gaat over een professor die betrokken raakt bij een complot rondom de Heilige Graal. Het boek is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

Een andere bekende buitenlandse auteur op het gebied van boeken over criminaliteit is Stieg Larsson. Zijn boeken over Lisbeth Salander zijn wereldwijd bekend. Een van zijn bekendste boeken is ‘Mannen die vrouwen haten’. Het boek gaat over journalist Mikael Blomkvist die betrokken raakt bij een onderzoek naar een verdwenen meisje. Het boek is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

Conclusie

Boeken over criminaliteit zijn er in overvloed. Of je nu op zoek bent naar true crime of fictie, er is voor ieder wat wils. In dit artikel hebben we een aantal boeken besproken die de moeite waard zijn om te lezen. Daarnaast hebben we ook aangegeven waar je deze boeken kunt kopen. Of je nu naar de lokale boekenwinkel gaat of online shopt bij Bol.com, er is altijd wel een boek te vinden dat bij jou past.

Plaats een reactie