Boeken over criminelen

Er zijn talloze boeken geschreven over criminelen, zowel fictie als non-fictie. Deze boeken geven een kijkje in de wereld van de misdaad en laten ons zien hoe het leven van criminelen eruitziet. In dit artikel bespreken we enkele van de beste boeken over criminelen die in het Nederlands zijn geschreven.

Non-fictie boeken over criminelen

Als je geïnteresseerd bent in de echte verhalen achter de misdaad, dan zijn er talloze non-fictie boeken over criminelen beschikbaar. Hieronder vind je enkele van de beste boeken in deze categorie:

De Bende van Nijvel – Guy Bouten

Dit boek gaat over de beruchte Bende van Nijvel, een criminele organisatie die in de jaren ’80 een reeks gewelddadige overvallen pleegde in België. Het boek beschrijft de misdaden van de bende en de zoektocht naar de daders. Het is een fascinerend en angstaanjagend verhaal dat je niet snel zult vergeten.

Je kunt De Bende van Nijvel kopen bij lokale boekhandels of online bij Bol.com.

Bloedbroeders – John Jansen van Galen

Dit boek gaat over de criminele broers Cor en Willem van Hout, die in de jaren ’90 bekend stonden als de ‘godfathers’ van de Nederlandse onderwereld. Het boek beschrijft hun opkomst en ondergang, en geeft een kijkje in de wereld van de georganiseerde misdaad in Nederland.

Bloedbroeders is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

De Heineken Ontvoering – Peter R. de Vries

Dit boek gaat over de beruchte ontvoering van biermagnaat Freddy Heineken in 1983. Het boek beschrijft de ontvoering en de nasleep ervan, inclusief de arrestatie en veroordeling van de daders. Het is een spannend en meeslepend verhaal dat je op het puntje van je stoel zal houden.

De Heineken Ontvoering is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Fictie boeken over criminelen

Als je liever fictie leest, dan zijn er ook talloze boeken over criminelen beschikbaar. Hieronder vind je enkele van de beste boeken in deze categorie:

De Donkere Kamer van Damokles – Willem Frederik Hermans

Dit boek gaat over de gewone man Henri Osewoudt, die tijdens de Tweede Wereldoorlog betrokken raakt bij het verzet en in de criminele wereld belandt. Het boek beschrijft zijn avonturen en de morele dilemma’s waar hij mee te maken krijgt. Het is een meesterwerk van de Nederlandse literatuur en een absolute aanrader voor liefhebbers van misdaadverhalen.

De Donkere Kamer van Damokles is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Bonita Avenue – Peter Buwalda

Dit boek gaat over de familie Siem Sigerius, die in de ban raakt van de criminele praktijken van hun zoon Wilbert. Het boek beschrijft de onderlinge relaties en de gevolgen van de misdaden van Wilbert. Het is een spannend en meeslepend verhaal dat je niet snel zult vergeten.

Bonita Avenue is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

De Eetclub – Saskia Noort

Dit boek gaat over een groep vrienden die betrokken raakt bij een moordzaak. Het boek beschrijft de onderlinge relaties en de geheimen die de vrienden voor elkaar verborgen houden. Het is een spannend en meeslepend verhaal dat je in één ruk uit zult willen lezen.

De Eetclub is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken over criminelen beschikbaar, zowel non-fictie als fictie. Of je nu geïnteresseerd bent in de echte verhalen achter de misdaad of liever fictie leest, er is voor ieder wat wils. Je kunt deze boeken kopen bij lokale boekhandels of online bij Bol.com. Dus waar wacht je nog op? Duik in de wereld van de misdaad en laat je meeslepen door deze fascinerende verhalen!

Plaats een reactie