Boeken over Cuba

Cuba is een land met een rijke geschiedenis en cultuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over dit bijzondere land. In dit artikel zullen we een aantal van de beste boeken over Cuba bespreken en waar je deze boeken kunt kopen.

1. Cubaanse literatuur

Cuba heeft een rijke literaire traditie en er zijn veel Cubaanse schrijvers die internationaal bekend zijn geworden. Een van de bekendste Cubaanse schrijvers is Gabriel Garcia Marquez, die in 1982 de Nobelprijs voor de Literatuur won. Zijn roman “Honderd jaar eenzaamheid” speelt zich af in een fictief dorpje in Colombia, maar heeft sterke Cubaanse invloeden.

Een andere bekende Cubaanse schrijver is Alejo Carpentier, die wordt beschouwd als een van de grondleggers van het magisch realisme. Zijn roman “De verloren trappen” speelt zich af in Havana en beschrijft de zoektocht van een jonge man naar zijn identiteit.

Andere Cubaanse schrijvers die de moeite waard zijn om te lezen zijn Reinaldo Arenas, Guillermo Cabrera Infante en Leonardo Padura.

Deze boeken zijn verkrijgbaar bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

2. Reisgidsen

Als je van plan bent om naar Cuba te reizen, dan zijn er veel reisgidsen beschikbaar die je kunnen helpen bij het plannen van je reis. Een van de beste reisgidsen is de Lonely Planet Cuba. Deze gids bevat uitgebreide informatie over de geschiedenis, cultuur en bezienswaardigheden van Cuba, evenals praktische informatie over accommodatie, transport en veiligheid.

Andere goede reisgidsen zijn de Rough Guide to Cuba en de Moon Cuba Travel Guide.

Deze reisgidsen zijn verkrijgbaar bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

3. Geschiedenisboeken

Cuba heeft een rijke geschiedenis en er zijn veel boeken geschreven over de politieke en sociale ontwikkelingen van het land. Een van de beste boeken over de Cubaanse geschiedenis is “Cuba: A New History” van Richard Gott. Dit boek beschrijft de geschiedenis van Cuba vanaf de pre-Columbiaanse tijd tot het heden en geeft inzicht in de politieke en sociale ontwikkelingen van het land.

Een ander goed boek is “The Cuba Reader: History, Culture, Politics” samengesteld door Aviva Chomsky, Barry Carr en Pamela Maria Smorkaloff. Dit boek bevat een verzameling van essays, verhalen en gedichten die de geschiedenis, cultuur en politiek van Cuba belichten.

Deze geschiedenisboeken zijn verkrijgbaar bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

4. Fotoboeken

Cuba is een land met een unieke visuele esthetiek en er zijn veel fotoboeken beschikbaar die de schoonheid van het land vastleggen. Een van de beste fotoboeken is “Cuba: Black and White” van Elliott Erwitt. Dit boek bevat zwart-wit foto’s van Cuba die de sfeer en het karakter van het land vastleggen.

Een ander goed fotoboek is “Cuba: This Moment, Exactly So” van Lorne Resnick. Dit boek bevat kleurenfoto’s van Cuba die de kleurrijke cultuur en het dagelijkse leven van de Cubanen vastleggen.

Deze fotoboeken zijn verkrijgbaar bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

Conclusie

Cuba is een land met een rijke geschiedenis en cultuur en er zijn veel boeken beschikbaar die deze aspecten van het land belichten. Of je nu geïnteresseerd bent in Cubaanse literatuur, geschiedenis, reizen of fotografie, er is een boek dat bij je past. Deze boeken zijn verkrijgbaar bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com. Dus waar wacht je nog op? Duik in de fascinerende wereld van Cuba en ontdek alles wat dit bijzondere land te bieden heeft.

Plaats een reactie