Boeken over databases en het web

Als je geïnteresseerd bent in databases en het web, dan zijn er talloze boeken beschikbaar die je kunnen helpen om je kennis te vergroten. Of je nu een beginner bent of een ervaren professional, er is altijd wel een boek dat bij jouw niveau past. In dit artikel zullen we een aantal van de beste boeken over databases en het web bespreken en waar je deze kunt kopen.

1. Learning SQL

Learning SQL van Alan Beaulieu is een uitstekend boek voor beginners die willen leren hoe ze SQL moeten gebruiken. Het boek behandelt alle basisprincipes van SQL, inclusief het maken van tabellen, het invoegen van gegevens en het uitvoeren van queries. Het boek bevat ook tal van voorbeelden en oefeningen om je te helpen de concepten beter te begrijpen.

Je kunt Learning SQL kopen bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

2. Database Systems: Design, Implementation, and Management

Database Systems: Design, Implementation, and Management van Carlos Coronel, Steven Morris en Peter Rob is een uitgebreid boek dat geschikt is voor zowel beginners als gevorderden. Het boek behandelt alle aspecten van databases, inclusief het ontwerp, de implementatie en het beheer. Het boek bevat ook tal van voorbeelden en oefeningen om je te helpen de concepten beter te begrijpen.

Je kunt Database Systems: Design, Implementation, and Management kopen bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

3. Web Development and Design Foundations with HTML5

Web Development and Design Foundations with HTML5 van Terry Felke-Morris is een uitstekend boek voor beginners die willen leren hoe ze websites moeten bouwen. Het boek behandelt alle basisprincipes van HTML5, inclusief het maken van webpagina’s, het toevoegen van afbeeldingen en het gebruik van CSS. Het boek bevat ook tal van voorbeelden en oefeningen om je te helpen de concepten beter te begrijpen.

Je kunt Web Development and Design Foundations with HTML5 kopen bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

4. Web Database Applications with PHP and MySQL

Web Database Applications with PHP and MySQL van Hugh E. Williams en David Lane is een uitstekend boek voor gevorderden die willen leren hoe ze webapplicaties moeten bouwen met behulp van PHP en MySQL. Het boek behandelt alle basisprincipes van PHP en MySQL, inclusief het maken van databases, het invoegen van gegevens en het uitvoeren van queries. Het boek bevat ook tal van voorbeelden en oefeningen om je te helpen de concepten beter te begrijpen.

Je kunt Web Database Applications with PHP and MySQL kopen bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

5. Web Scraping with Python

Web Scraping with Python van Ryan Mitchell is een uitstekend boek voor gevorderden die willen leren hoe ze gegevens van het web kunnen verzamelen met behulp van Python. Het boek behandelt alle basisprincipes van web scraping, inclusief het gebruik van BeautifulSoup en Scrapy. Het boek bevat ook tal van voorbeelden en oefeningen om je te helpen de concepten beter te begrijpen.

Je kunt Web Scraping with Python kopen bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken beschikbaar over databases en het web, van beginnersboeken tot gevorderdenboeken. Of je nu wilt leren hoe je SQL moet gebruiken, hoe je webapplicaties moet bouwen of hoe je gegevens van het web kunt verzamelen, er is altijd wel een boek dat bij jouw niveau past. Je kunt deze boeken kopen bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

Plaats een reactie