Boeken over datavisualisatie

Datavisualisatie is een belangrijk onderdeel geworden van ons dagelijks leven. We worden overspoeld met data en informatie en het is belangrijk om deze op een begrijpelijke manier te kunnen presenteren. Boeken over datavisualisatie kunnen hierbij helpen. In dit artikel bespreken we een aantal boeken over datavisualisatie en waar je deze kunt kopen.

The Visual Display of Quantitative Information – Edward Tufte

The Visual Display of Quantitative Information is een klassieker op het gebied van datavisualisatie. Het boek is geschreven door Edward Tufte, een expert op het gebied van informatieontwerp en datavisualisatie. Het boek is voor het eerst gepubliceerd in 1983 en is sindsdien meerdere malen herzien en bijgewerkt.

In het boek bespreekt Tufte de principes van effectieve datavisualisatie en geeft hij voorbeelden van goede en slechte visualisaties. Het boek is rijk geïllustreerd met voorbeelden en bevat veel praktische tips en adviezen. Het is een must-read voor iedereen die zich bezighoudt met datavisualisatie.

The Visual Display of Quantitative Information is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij onder andere Bol.com.

Storytelling with Data – Cole Nussbaumer Knaflic

Storytelling with Data is geschreven door Cole Nussbaumer Knaflic, een expert op het gebied van datavisualisatie en storytelling. Het boek is gericht op mensen die data willen gebruiken om een verhaal te vertellen en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

In het boek bespreekt Knaflic hoe je data kunt gebruiken om een verhaal te vertellen en hoe je effectieve visualisaties kunt maken. Het boek bevat veel praktische tips en voorbeelden en is rijk geïllustreerd. Het is een aanrader voor iedereen die data wil gebruiken om een verhaal te vertellen.

Storytelling with Data is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij onder andere Bol.com.

Data Visualisation: A Handbook for Data Driven Design – Andy Kirk

Data Visualisation: A Handbook for Data Driven Design is geschreven door Andy Kirk, een expert op het gebied van datavisualisatie en design. Het boek is gericht op mensen die zich bezighouden met het ontwerpen van datavisualisaties en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

In het boek bespreekt Kirk de principes van effectieve datavisualisatie en geeft hij praktische tips en adviezen voor het ontwerpen van visualisaties. Het boek bevat veel voorbeelden en is rijk geïllustreerd. Het is een aanrader voor iedereen die zich bezighoudt met het ontwerpen van datavisualisaties.

Data Visualisation: A Handbook for Data Driven Design is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij onder andere Bol.com.

Information Dashboard Design – Stephen Few

Information Dashboard Design is geschreven door Stephen Few, een expert op het gebied van datavisualisatie en dashboard design. Het boek is gericht op mensen die dashboards willen ontwerpen en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

In het boek bespreekt Few de principes van effectieve dashboard design en geeft hij praktische tips en adviezen voor het ontwerpen van dashboards. Het boek bevat veel voorbeelden en is rijk geïllustreerd. Het is een aanrader voor iedereen die zich bezighoudt met het ontwerpen van dashboards.

Information Dashboard Design is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij onder andere Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken over datavisualisatie beschikbaar die kunnen helpen bij het begrijpelijk presenteren van data en informatie. In dit artikel hebben we een aantal boeken besproken, waaronder The Visual Display of Quantitative Information, Storytelling with Data, Data Visualisation: A Handbook for Data Driven Design en Information Dashboard Design. Deze boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij onder andere Bol.com. Of je nu een beginner of een gevorderde bent op het gebied van datavisualisatie, deze boeken kunnen je helpen om effectieve visualisaties te maken en data op een begrijpelijke manier te presenteren.

Plaats een reactie