Boeken over de Amish

De Amish zijn een religieuze gemeenschap die bekend staat om hun eenvoudige levensstijl en afzondering van de moderne wereld. Hun tradities en gewoonten zijn fascinerend voor velen en hebben geleid tot een groot aantal boeken over de Amish. In dit artikel zullen we enkele van de beste boeken over de Amish bespreken en waar je deze boeken kunt kopen.

1. “De Amish” door Donald Kraybill

Dit boek is een uitgebreide gids voor de Amish-gemeenschap en biedt een diepgaande kijk op hun geschiedenis, cultuur en religie. Het boek is geschreven door Donald Kraybill, een gerenommeerde expert op het gebied van de Amish. Het boek bevat ook prachtige foto’s van de Amish-gemeenschap en hun levensstijl. Dit boek is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in de Amish.

Je kunt “De Amish” kopen bij lokale boekhandels of online bij Bol.com.

2. “De Amish: Een volk apart” door Ruth Reid

Dit boek is een roman die zich afspeelt in de Amish-gemeenschap. Het verhaal volgt de levens van twee Amish-zussen die worstelen met hun geloof en hun plaats in de gemeenschap. Het boek biedt een unieke kijk op de Amish-cultuur en hun manier van leven. Het is een ontroerend verhaal dat je niet snel zult vergeten.

Je kunt “De Amish: Een volk apart” kopen bij lokale boekhandels of online bij Bol.com.

3. “Amish Grace: How Forgiveness Transcended Tragedy” door Donald Kraybill, Steven Nolt en David Weaver-Zercher

Dit boek vertelt het verhaal van de schietpartij op een Amish-school in Nickel Mines, Pennsylvania in 2006. Het boek beschrijft hoe de Amish-gemeenschap reageerde op deze tragedie en hoe ze hun geloof in praktijk brachten door vergeving te schenken aan de dader en zijn familie. Het boek biedt een diepgaande kijk op de Amish-cultuur en hun geloof in vergeving en verzoening.

Je kunt “Amish Grace: How Forgiveness Transcended Tragedy” kopen bij lokale boekhandels of online bij Bol.com.

4. “Amish Confidential” door “Lebanon” Levi Stoltzfus

Dit boek is geschreven door “Lebanon” Levi Stoltzfus, een voormalig Amish-lid en reality-tv-ster. Het boek biedt een kijkje achter de schermen van de Amish-gemeenschap en onthult enkele van hun geheimen en taboes. Het boek is controversieel en heeft kritiek gekregen van sommige Amish-leden, maar het biedt wel een unieke kijk op de Amish-cultuur.

Je kunt “Amish Confidential” kopen bij lokale boekhandels of online bij Bol.com.

5. “Amish Quilts: Crafting an American Icon” door Janneken Smucker

Dit boek is een prachtige kijk op de Amish-quiltraditie. Het boek beschrijft de geschiedenis van de Amish-quilts en hoe ze zijn geëvolueerd tot een Amerikaans icoon. Het boek bevat ook prachtige foto’s van de quilts en de Amish-gemeenschap. Dit boek is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in quilten of de Amish-cultuur.

Je kunt “Amish Quilts: Crafting an American Icon” kopen bij lokale boekhandels of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken over de Amish beschikbaar, variërend van romans tot non-fictie. Deze boeken bieden een unieke kijk op de Amish-cultuur en hun manier van leven. Of je nu geïnteresseerd bent in hun geschiedenis, religie, tradities of kunst, er is een boek over de Amish dat bij jou past. Je kunt deze boeken kopen bij lokale boekhandels of online bij Bol.com.

Plaats een reactie