Boeken over de eindtijd

De eindtijd is een onderwerp dat al eeuwenlang tot de verbeelding spreekt. Het idee dat de wereld ooit zal vergaan en dat er een nieuw tijdperk zal aanbreken, heeft veel mensen geïnspireerd tot het schrijven van boeken. In dit artikel bespreken we enkele van de meest bekende boeken over de eindtijd en waar je deze kunt kopen.

De Bijbel

Als we het hebben over boeken over de eindtijd, dan kunnen we niet om de Bijbel heen. In de Bijbel wordt uitgebreid gesproken over de eindtijd en de gebeurtenissen die daarmee gepaard gaan. Denk bijvoorbeeld aan het boek Openbaring, waarin de apostel Johannes visioenen krijgt van de toekomst. Ook in de evangeliën wordt gesproken over de wederkomst van Jezus en de oordeelsdag.

De Bijbel is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij webshops als Bol.com en Amazon.

De laatste bazuin – Tim LaHaye en Jerry B. Jenkins

De laatste bazuin is het eerste deel van de populaire Left Behind-serie van Tim LaHaye en Jerry B. Jenkins. In deze serie wordt beschreven hoe de wereld verandert na de opname van de christenen. De hoofdpersonen, journalist Buck Williams en piloot Rayford Steele, proberen te overleven in een wereld die steeds meer in chaos vervalt.

De Left Behind-serie is een van de meest succesvolle boekenseries over de eindtijd en heeft wereldwijd miljoenen exemplaren verkocht. De boeken zijn verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij webshops als Bol.com en Amazon.

De eindtijd – Willem Ouweneel

De eindtijd is een boek van de Nederlandse theoloog Willem Ouweneel. In dit boek gaat Ouweneel in op de verschillende visies die er zijn op de eindtijd en de Bijbelse grondslagen daarvan. Hij bespreekt onder andere de opname, de antichrist en de wederkomst van Jezus.

De eindtijd is verkrijgbaar bij de meeste christelijke boekhandels en online bij webshops als Bol.com en Gospel.nl.

De laatste dagen – Joel C. Rosenberg

De laatste dagen is een thriller van de Amerikaanse schrijver Joel C. Rosenberg. In dit boek wordt beschreven hoe de wereld in chaos vervalt na een terroristische aanslag op de Amerikaanse president. De hoofdpersonen, journalist Jon Bennett en CIA-agent Erin McCoy, proberen te voorkomen dat de wereld in een totale oorlog belandt.

De laatste dagen is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij webshops als Bol.com en Amazon.

De eindtijd in beeld – Jan van Barneveld

De eindtijd in beeld is een boek van de Nederlandse schrijver Jan van Barneveld. In dit boek gaat Van Barneveld in op de verschillende tekenen die volgens hem wijzen op de komst van de eindtijd. Hij bespreekt onder andere de opkomst van de islam, de globalisering en de technologische ontwikkelingen.

De eindtijd in beeld is verkrijgbaar bij de meeste christelijke boekhandels en online bij webshops als Bol.com en Gospel.nl.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over de eindtijd, variërend van thrillers tot theologische verhandelingen. De Bijbel blijft natuurlijk het belangrijkste boek over dit onderwerp, maar er zijn ook veel andere boeken die de moeite waard zijn om te lezen. De boeken die we in dit artikel hebben besproken zijn verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij webshops als Bol.com en Amazon.

Plaats een reactie