Boeken over de geschiedenis van het onderwijs

Het onderwijs is een belangrijk onderdeel van onze samenleving. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over de geschiedenis van het onderwijs in Nederland. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

1. Geschiedenis van het Nederlandse onderwijs

Een van de meest bekende boeken over de geschiedenis van het onderwijs in Nederland is ‘Geschiedenis van het Nederlandse onderwijs’ van J.J. van Kemenade. Dit boek beschrijft de ontwikkeling van het onderwijs in Nederland vanaf de Middeleeuwen tot aan de moderne tijd. Het boek is geschreven in een toegankelijke stijl en bevat veel illustraties en foto’s. Het is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

2. Onderwijs in Nederland

‘Onderwijs in Nederland’ van Piet de Rooy en Jan Drentje is een ander boek dat de geschiedenis van het onderwijs in Nederland beschrijft. Het boek gaat dieper in op de politieke en maatschappelijke ontwikkelingen die het onderwijs hebben beïnvloed. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. De geschiedenis van het Nederlandse onderwijsstelsel

‘De geschiedenis van het Nederlandse onderwijsstelsel’ van Wim van den Berg is een boek dat zich specifiek richt op het Nederlandse onderwijsstelsel. Het boek beschrijft de ontwikkeling van het onderwijsstelsel vanaf de Middeleeuwen tot aan de moderne tijd. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

4. Onderwijs in Nederland en Vlaanderen

‘Onderwijs in Nederland en Vlaanderen’ van Herman van der Werfhorst en Frank Cörvers is een boek dat de ontwikkeling van het onderwijs in Nederland en Vlaanderen vergelijkt. Het boek gaat in op de verschillen en overeenkomsten tussen het onderwijs in Nederland en Vlaanderen en beschrijft de politieke en maatschappelijke ontwikkelingen die het onderwijs hebben beïnvloed. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

5. De geschiedenis van het onderwijs in Nederland

‘De geschiedenis van het onderwijs in Nederland’ van J. van Kemenade en J. Tollebeek is een boek dat zich specifiek richt op de geschiedenis van het onderwijs in Nederland. Het boek beschrijft de ontwikkeling van het onderwijs vanaf de Middeleeuwen tot aan de moderne tijd en gaat in op de verschillende onderwijsvormen die er in Nederland zijn geweest. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over de geschiedenis van het onderwijs in Nederland. Deze boeken geven een goed beeld van de ontwikkeling van het onderwijs en de politieke en maatschappelijke ontwikkelingen die het onderwijs hebben beïnvloed. De boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van het Nederlandse onderwijsstelsel of de ontwikkeling van het onderwijs in Nederland en Vlaanderen, er is altijd wel een boek te vinden dat bij jouw interesse past.

Plaats een reactie