Boeken over de hersenen

De hersenen zijn een fascinerend onderwerp waar veel over te leren valt. Er zijn dan ook talloze boeken geschreven over dit onderwerp. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

1. Het slimme onbewuste

‘Het slimme onbewuste’ is geschreven door Ap Dijksterhuis en gaat over de kracht van het onbewuste. Dijksterhuis legt uit hoe ons onbewuste ons gedrag beïnvloedt en hoe we hier gebruik van kunnen maken. Het boek is wetenschappelijk onderbouwd, maar toch goed te begrijpen voor leken. Het is een interessant boek voor iedereen die meer wil weten over de werking van de hersenen.

‘Het slimme onbewuste’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

2. Hersenen en gedrag

‘Hersenen en gedrag’ is geschreven door Dick Swaab en gaat over de relatie tussen de hersenen en ons gedrag. Swaab legt uit hoe de hersenen werken en hoe dit ons gedrag beïnvloedt. Het boek is wetenschappelijk onderbouwd, maar toch goed te begrijpen voor leken. Het is een interessant boek voor iedereen die meer wil weten over de werking van de hersenen en de relatie tussen de hersenen en ons gedrag.

‘Hersenen en gedrag’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

3. De jongen die te veel voelde

‘De jongen die te veel voelde’ is geschreven door Bianca Toeps en gaat over hoogsensitiviteit. Toeps vertelt over haar eigen ervaringen als hoogsensitief persoon en legt uit wat hoogsensitiviteit precies inhoudt. Het boek is persoonlijk en toegankelijk geschreven en biedt veel herkenning voor hoogsensitieve personen. Het is een interessant boek voor iedereen die meer wil weten over hoogsensitiviteit en de relatie tussen de hersenen en hoogsensitiviteit.

‘De jongen die te veel voelde’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

4. Het puberende brein

‘Het puberende brein’ is geschreven door Eveline Crone en gaat over de ontwikkeling van het brein tijdens de puberteit. Crone legt uit hoe het brein zich ontwikkelt tijdens de puberteit en hoe dit ons gedrag beïnvloedt. Het boek is wetenschappelijk onderbouwd, maar toch goed te begrijpen voor leken. Het is een interessant boek voor ouders, docenten en andere professionals die met pubers werken.

‘Het puberende brein’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

5. Wij zijn ons brein

‘Wij zijn ons brein’ is geschreven door Dick Swaab en gaat over de werking van de hersenen. Swaab legt uit hoe de hersenen werken en hoe dit ons gedrag beïnvloedt. Het boek is wetenschappelijk onderbouwd, maar toch goed te begrijpen voor leken. Het is een interessant boek voor iedereen die meer wil weten over de werking van de hersenen.

‘Wij zijn ons brein’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over de hersenen en de werking ervan. In dit artikel hebben we vijf interessante boeken besproken die de moeite waard zijn om te lezen. Deze boeken zijn te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel. Of je nu meer wilt weten over hoogsensitiviteit, de ontwikkeling van het brein tijdens de puberteit of de kracht van het onbewuste, er is altijd wel een boek te vinden dat bij jou past.

Plaats een reactie