Boeken over de liefde

De liefde is een onderwerp dat al eeuwenlang centraal staat in de literatuur. Van klassiekers als Romeo en Julia tot moderne romans als Vijftig tinten grijs, er zijn talloze boeken geschreven over de liefde. In dit artikel zullen we een aantal van de beste boeken over de liefde bespreken en waar je deze boeken kunt kopen.

Klassiekers

Als we het hebben over boeken over de liefde, kunnen we niet om de klassiekers heen. Een van de bekendste liefdesverhalen is natuurlijk Romeo en Julia van William Shakespeare. Dit toneelstuk uit de 16e eeuw vertelt het verhaal van twee jonge geliefden uit rivaliserende families die alles op alles zetten om bij elkaar te kunnen zijn. Romeo en Julia is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

Een ander klassiek liefdesverhaal is Jane Eyre van Charlotte Bront├ź. Dit boek uit 1847 vertelt het verhaal van de jonge gouvernante Jane Eyre en haar liefde voor de mysterieuze Mr. Rochester. Jane Eyre is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

Modernere romans

Naast de klassiekers zijn er ook talloze moderne romans geschreven over de liefde. Een van de bekendste voorbeelden hiervan is Vijftig tinten grijs van E.L. James. Dit boek uit 2011 vertelt het verhaal van de jonge studente Anastasia Steele en haar relatie met de mysterieuze zakenman Christian Grey. Vijftig tinten grijs is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

Een ander voorbeeld van een moderne roman over de liefde is Kom hier dat ik u kus van Griet Op de Beeck. Dit boek uit 2014 vertelt het verhaal van Mona, die op zoek is naar liefde en geborgenheid in haar leven. Kom hier dat ik u kus is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

Non-fictie

Naast romans zijn er ook talloze non-fictie boeken geschreven over de liefde. Een voorbeeld hiervan is Liefde in tijden van Facebook van Julia Spira. Dit boek uit 2012 gaat over de invloed van sociale media op onze relaties en hoe we hiermee om kunnen gaan. Liefde in tijden van Facebook is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

Een ander voorbeeld van een non-fictie boek over de liefde is De vijf talen van de liefde van Gary Chapman. Dit boek uit 1992 gaat over de verschillende manieren waarop mensen liefde uiten en hoe we hiermee rekening kunnen houden in onze relaties. De vijf talen van de liefde is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over de liefde, zowel klassiekers als moderne romans en non-fictie boeken. Of je nu op zoek bent naar een romantisch verhaal of juist naar tips voor een gezonde relatie, er is voor ieder wat wils. De meeste boeken zijn verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Plaats een reactie