Boeken over de natuur

De natuur is een prachtig fenomeen waar we dagelijks mee te maken hebben. Of het nu gaat om de bomen in het park, de vogels in de lucht of de vissen in de zee, de natuur is overal om ons heen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er talloze boeken zijn geschreven over de natuur. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

De verborgen wereld van de natuur

Een van de meest populaire boeken over de natuur is ‘De verborgen wereld van de natuur’ van David Attenborough. Dit boek neemt je mee op een reis door de natuur en laat je de meest bijzondere en fascinerende dieren en planten zien. Het boek is prachtig geïllustreerd en bevat veel informatie over de verschillende soorten flora en fauna. Het is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in de natuur.

Je kunt ‘De verborgen wereld van de natuur’ kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

De tuinjungle

Als je geïnteresseerd bent in tuinieren en de natuur in je eigen achtertuin, dan is ‘De tuinjungle’ van Dave Goulson een aanrader. In dit boek vertelt Goulson over zijn eigen ervaringen met het creëren van een tuin die volledig in harmonie is met de natuur. Hij geeft tips en adviezen over hoe je zelf een tuin kunt creëren die niet alleen mooi is, maar ook goed is voor de natuur.

‘De tuinjungle’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

De zee

De zee is een fascinerende plek vol met bijzondere dieren en planten. In ‘De zee’ van Floor Bal en Sebastiaan van Doninck wordt de onderwaterwereld op een prachtige manier in beeld gebracht. Het boek bevat veel informatie over de verschillende soorten dieren en planten die in de zee leven en is geïllustreerd met mooie tekeningen.

‘De zee’ is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

De kinderen van de grote fjeld

‘De kinderen van de grote fjeld’ van Marit Törnqvist is een prachtig kinderboek over de natuur. Het boek vertelt het verhaal van een groepje kinderen dat op avontuur gaat in de bergen van Noorwegen. Onderweg komen ze allerlei bijzondere dieren en planten tegen en leren ze veel over de natuur.

Je kunt ‘De kinderen van de grote fjeld’ kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

De vlinderkast

Als je geïnteresseerd bent in vlinders, dan is ‘De vlinderkast’ van Peter Handke een aanrader. In dit boek beschrijft Handke zijn eigen ervaringen met het observeren van vlinders. Hij vertelt over de verschillende soorten vlinders die hij heeft gezien en geeft tips over hoe je zelf vlinders kunt observeren.

‘De vlinderkast’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over de natuur en de hierboven genoemde boeken zijn slechts een kleine selectie. Of je nu geïnteresseerd bent in de onderwaterwereld, tuinieren of vlinders, er is altijd wel een boek te vinden dat bij jouw interesse past. De boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com. Dus waar wacht je nog op? Duik in de wondere wereld van de natuur en laat je inspireren!

Plaats een reactie