Boeken over de Provence

De Provence is een prachtige streek in het zuidoosten van Frankrijk. Het is een gebied dat bekend staat om zijn lavendelvelden, pittoreske dorpjes en heerlijke wijnen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over deze streek. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

1. Een jaar in de Provence – Peter Mayle

Een jaar in de Provence is een klassieker onder de boeken over de Provence. Het boek is geschreven door de Britse schrijver Peter Mayle en beschrijft zijn ervaringen als hij met zijn vrouw verhuist naar de Provence. Het boek is een humoristische en luchtige beschrijving van het leven in de Provence en geeft een goed beeld van de cultuur en de mensen in deze streek. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

2. De Provence – Marita van der Vyver

De Provence is een boek geschreven door de Zuid-Afrikaanse schrijfster Marita van der Vyver. Het boek beschrijft haar ervaringen als ze met haar gezin verhuist naar de Provence. Het boek is een persoonlijk verslag van haar leven in de Provence en geeft een goed beeld van de schoonheid van deze streek. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. Lavendel – Kate Lord Brown

Lavendel is een roman geschreven door de Britse schrijfster Kate Lord Brown. Het boek speelt zich af in de Provence en vertelt het verhaal van een jonge vrouw die een lavendelboerderij erft van haar grootmoeder. Het boek is een romantisch verhaal dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de prachtige lavendelvelden van de Provence. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

4. De zomer van de Franse Riviera – Anita Hughes

De zomer van de Franse Riviera is een roman geschreven door de Amerikaanse schrijfster Anita Hughes. Het boek speelt zich af in de Provence en vertelt het verhaal van een jonge vrouw die een zomer doorbrengt in een villa aan de Franse Riviera. Het boek is een romantisch verhaal dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de prachtige kustlijn van de Provence. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

5. De Provence – Gerard van Westerloo

De Provence is een boek geschreven door de Nederlandse journalist Gerard van Westerloo. Het boek beschrijft zijn reis door de Provence en geeft een goed beeld van de geschiedenis, cultuur en mensen van deze streek. Het boek is een informatief en boeiend verslag van zijn reis en is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over de Provence. Of je nu geïnteresseerd bent in de cultuur, geschiedenis of gewoon wilt genieten van een romantisch verhaal dat zich afspeelt in deze prachtige streek, er is voor ieder wat wils. De boeken zijn te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com. Dus waar wacht je nog op? Haal een boek over de Provence in huis en laat je meevoeren naar deze prachtige streek in het zuidoosten van Frankrijk.

Plaats een reactie