Boeken over de slavernij

De slavernij is een donkere periode in de geschiedenis van de mensheid. Het is een tijd waarin mensen werden verhandeld als handelswaar en werden gedwongen om te werken onder de meest verschrikkelijke omstandigheden. In Nederland hebben we ook een geschiedenis van slavernij, vooral in de voormalige koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen. Er zijn veel boeken geschreven over dit onderwerp, die ons helpen om deze geschiedenis beter te begrijpen en ons bewust te maken van de gevolgen van deze periode. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en waar je ze kunt kopen.

1. De slavernij in Suriname

Een van de bekendste boeken over de slavernij in Suriname is ‘Hoe duur was de suiker?’ van Cynthia McLeod. Dit boek vertelt het verhaal van de plantage-eigenaar Johannes van der Zijpe en zijn slaven in de 18e eeuw. Het boek geeft een goed beeld van de gruwelijke omstandigheden waarin de slaven moesten leven en werken. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. De slavernij in de Nederlandse Antillen

Een ander boek dat de slavernij in de Nederlandse Antillen beschrijft is ‘De zwarte met het witte hart’ van Arthur Japin. Dit boek vertelt het verhaal van twee Afrikaanse prinsen die als slaven naar de Nederlandse Antillen werden gebracht. Het boek geeft een goed beeld van de verschillende culturen die met elkaar in aanraking kwamen tijdens de slavernijperiode. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. De afschaffing van de slavernij

Een ander belangrijk boek over de slavernij is ‘De geschiedenis van de slavernij’ van Dick Harrison. Dit boek beschrijft niet alleen de slavernij zelf, maar ook de afschaffing ervan en de gevolgen daarvan voor de samenleving. Het boek geeft een goed beeld van de verschillende factoren die hebben bijgedragen aan de afschaffing van de slavernij en hoe deze gebeurtenis de wereld heeft veranderd. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. Kinderboeken over de slavernij

Er zijn ook verschillende kinderboeken geschreven over de slavernij, zoals ‘De schat in de bocht’ van Arend van Dam en ‘Slavenhaler’ van Rob Ruggenberg. Deze boeken zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar en geven een goed beeld van de slavernijperiode op een manier die begrijpelijk is voor kinderen. Deze boeken zijn te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. Boeken over hedendaagse slavernij

Helaas is slavernij nog steeds een probleem in de wereld van vandaag. Er zijn verschillende boeken geschreven over hedendaagse slavernij, zoals ‘Slavernij achter je voordeur’ van Naima Azough en ‘Slavernij vandaag’ van Kevin Bales. Deze boeken geven een goed beeld van de verschillende vormen van moderne slavernij en wat we kunnen doen om dit probleem op te lossen. Deze boeken zijn te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over de slavernij, die ons helpen om deze donkere periode in de geschiedenis beter te begrijpen. Of je nu geïnteresseerd bent in de slavernij in Suriname, de Nederlandse Antillen, de afschaffing van de slavernij of hedendaagse slavernij, er is altijd wel een boek dat bij je past. Deze boeken zijn te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com. Door deze boeken te lezen, kunnen we ons bewust worden van de gevolgen van de slavernij en ons inzetten voor een wereld zonder slavernij.

Plaats een reactie