Boeken over de Stasi

De Stasi, oftewel de Ministerium für Staatssicherheit, was de geheime dienst van de voormalige DDR. Deze organisatie hield zich bezig met het bespioneren van burgers en het onderdrukken van politieke tegenstanders. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over de Stasi en haar praktijken. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

Stasiland – Anna Funder

Stasiland is een boek geschreven door de Australische schrijfster Anna Funder. In dit boek beschrijft ze haar zoektocht naar mensen die tijdens de DDR-periode in aanraking zijn gekomen met de Stasi. Ze interviewt onder andere voormalige gevangenen, spionnen en Stasi-agenten. Het boek geeft een indringend beeld van de impact die de Stasi had op het dagelijks leven van de burgers in de DDR. Stasiland is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

De Stasi – John Koehler

De Stasi is een boek geschreven door de Amerikaanse historicus John Koehler. In dit boek beschrijft hij de geschiedenis van de Stasi, vanaf de oprichting in 1950 tot aan de val van de Berlijnse Muur in 1989. Koehler baseert zijn boek op uitgebreid onderzoek en interviews met voormalige Stasi-agenten. Het boek geeft een gedetailleerd beeld van de werkwijze van de Stasi en de impact die deze organisatie had op de DDR-samenleving. De Stasi is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

De geur van berken – Lars Mytting

De geur van berken is een roman geschreven door de Noorse schrijver Lars Mytting. Het boek speelt zich af in de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw en beschrijft het leven van een Noorse familie die in aanraking komt met de Stasi. Het boek geeft een indringend beeld van de paranoia en angst die de Stasi teweegbracht bij burgers in zowel de DDR als in het Westen. De geur van berken is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

De Stasi-gevangene – Peter Schneider

De Stasi-gevangene is een roman geschreven door de Duitse schrijver Peter Schneider. Het boek beschrijft het leven van een man die in de DDR gevangen heeft gezeten vanwege zijn politieke overtuigingen. Het boek geeft een indringend beeld van de werkwijze van de Stasi en de impact die deze organisatie had op het leven van burgers in de DDR. De Stasi-gevangene is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over de Stasi en haar praktijken. Deze boeken geven een indringend beeld van de impact die de Stasi had op het dagelijks leven van burgers in de DDR. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, politiek of gewoon een goed boek wilt lezen, er is altijd wel een boek over de Stasi dat bij je past. De boeken zijn te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Plaats een reactie