Boeken over dementie literatuur

Dementie is een ziekte die steeds vaker voorkomt in onze samenleving. Het is een ingrijpende ziekte die niet alleen de patiënt, maar ook de naaste omgeving treft. Gelukkig zijn er veel boeken geschreven over dementie literatuur die kunnen helpen bij het begrijpen en omgaan met deze ziekte. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en waar je ze kunt kopen.

1. ‘Hersenschimmen’ van J. Bernlef

‘Hersenschimmen’ is een klassieker in de Nederlandse literatuur en gaat over Maarten Klein, een man die langzaam maar zeker de grip op de werkelijkheid verliest door dementie. Het boek geeft een indringend beeld van de ziekte en de impact ervan op de patiënt en zijn omgeving. Het is een ontroerend en aangrijpend boek dat veel mensen heeft geholpen om dementie beter te begrijpen.

‘Hersenschimmen’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

2. ‘De Vergeetclub’ van Tosca Menten

‘De Vergeetclub’ is een jeugdboek dat gaat over de 11-jarige Roos die haar opa wil helpen bij het omgaan met zijn dementie. Het boek is geschreven vanuit het perspectief van Roos en geeft op een luchtige manier inzicht in de ziekte en hoe je ermee om kunt gaan. Het is een mooi boek voor kinderen die te maken hebben met dementie in hun omgeving.

‘De Vergeetclub’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. ‘Mantelzorger der liefde’ van Marjolein van der Spek

‘Mantelzorger der liefde’ is een boek geschreven door Marjolein van der Spek, die zelf jarenlang voor haar moeder heeft gezorgd die leed aan dementie. Het boek is een persoonlijk verslag van haar ervaringen als mantelzorger en geeft praktische tips en adviezen voor mensen die in dezelfde situatie zitten. Het is een inspirerend boek dat laat zien hoeveel liefde en geduld er nodig is om voor iemand met dementie te zorgen.

‘Mantelzorger der liefde’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

4. ‘Dementie: van hersenlagen tot omgangsvragen’ van Anneke van der Plaats

‘Dementie: van hersenlagen tot omgangsvragen’ is een boek geschreven door Anneke van der Plaats, een geriater die gespecialiseerd is in dementie. Het boek geeft een wetenschappelijke uitleg van de ziekte en hoe deze zich ontwikkelt in de hersenen. Daarnaast geeft het boek praktische tips en adviezen voor de omgang met mensen met dementie. Het is een waardevol boek voor iedereen die meer wil weten over de ziekte en hoe je ermee om kunt gaan.

‘Dementie: van hersenlagen tot omgangsvragen’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

5. ‘Dagboek van een verpleeghuis’ van Hendrik Groen

‘Dagboek van een verpleeghuis’ is het vervolg op het succesvolle boek ‘Pogingen iets van het leven te maken’ van Hendrik Groen. Het boek gaat over het leven in een verpleeghuis en de mensen die daar wonen en werken. Het geeft een ontroerend en humoristisch beeld van het leven met dementie en laat zien hoe belangrijk het is om te blijven genieten van de kleine dingen in het leven.

‘Dagboek van een verpleeghuis’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Dementie is een ziekte die steeds meer mensen treft en waar nog veel onbekendheid over bestaat. Gelukkig zijn er veel boeken geschreven over dementie literatuur die kunnen helpen bij het begrijpen en omgaan met deze ziekte. In dit artikel hebben we een aantal van deze boeken besproken en waar je ze kunt kopen. Of je nu zelf te maken hebt met dementie of iemand in je omgeving, deze boeken kunnen helpen om de ziekte beter te begrijpen en ermee om te gaan.

Plaats een reactie