Boeken over dementie waargebeurd

Dementie is een ziekte die steeds vaker voorkomt in onze samenleving. Het is een ziekte die niet alleen de patiënt, maar ook de familie en vrienden van de patiënt treft. Het kan een moeilijke en emotionele tijd zijn voor iedereen die erbij betrokken is. Gelukkig zijn er veel boeken geschreven over dementie waargebeurd, die kunnen helpen bij het begrijpen van de ziekte en het omgaan met de gevolgen ervan.

Boeken over dementie waargebeurd

Er zijn veel boeken geschreven over dementie waargebeurd. Hieronder vind je een aantal van de meest populaire boeken:

1. Hersenschimmen – Bernlef

Hersenschimmen is een roman geschreven door Bernlef. Het boek vertelt het verhaal van Maarten Klein, een man die lijdt aan dementie. Het boek beschrijft op een indringende manier hoe het is om te leven met dementie en hoe het de persoonlijkheid van de patiënt verandert. Het boek is een klassieker en wordt nog steeds veel gelezen.

2. Papa, wat is een Alzheimer? – Gerard van Gemert

Dit boek is geschreven voor kinderen die te maken krijgen met dementie in hun familie. Het boek vertelt het verhaal van Tim, wiens opa lijdt aan Alzheimer. Het boek legt op een begrijpelijke manier uit wat dementie is en hoe het de patiënt en zijn omgeving beïnvloedt. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

3. De vergeten zoon – Jeroen van Merwijk

Dit boek is geschreven door Jeroen van Merwijk, die zijn vader verloor aan dementie. Het boek beschrijft op een indringende manier hoe het is om te leven met een ouder die lijdt aan dementie. Het boek is eerlijk en ontroerend en geeft een goed beeld van de impact van dementie op de patiënt en zijn omgeving.

4. De dementie van Jet en Harrie – Anneke van der Plaats

Dit boek is geschreven door Anneke van der Plaats, een geriater die gespecialiseerd is in dementie. Het boek beschrijft het verhaal van Jet en Harrie, een echtpaar dat beiden lijden aan dementie. Het boek geeft een goed beeld van hoe dementie het leven van een echtpaar kan beïnvloeden en hoe de omgeving hiermee om kan gaan.

Waar kun je deze boeken kopen?

De boeken over dementie waargebeurd zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij verschillende webshops. Hieronder vind je een aantal webshops waar je deze boeken kunt kopen:

  • Bol.com
  • Boekenwereld.com
  • Libris.nl
  • AKO.nl

Als je op zoek bent naar een specifiek boek, kun je het beste even contact opnemen met de lokale boekhandel of de webshop om te kijken of het boek op voorraad is.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over dementie waargebeurd. Deze boeken kunnen helpen bij het begrijpen van de ziekte en het omgaan met de gevolgen ervan. Of je nu zelf te maken hebt met dementie of iemand kent die lijdt aan dementie, deze boeken kunnen een waardevolle bron van informatie en steun zijn.

Plaats een reactie