Boeken over dementie

Dementie is een ziekte die steeds vaker voorkomt in onze samenleving. Het is een ingrijpende ziekte die niet alleen de patiënt, maar ook de naaste omgeving treft. Gelukkig zijn er veel boeken geschreven over dementie die kunnen helpen bij het begrijpen en omgaan met deze ziekte. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. ‘Houvast bij dementie’ – Huub Buijssen

‘Houvast bij dementie’ is een boek geschreven door Huub Buijssen, een bekende psycholoog en auteur op het gebied van dementie. Het boek biedt praktische handvatten voor de omgang met dementie en geeft inzicht in de belevingswereld van de patiënt. Het boek is geschikt voor zowel mantelzorgers als professionals en is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. ‘Mantelzorger der liefde’ – Annemarie van der Meer

‘Mantelzorger der liefde’ is een persoonlijk verhaal van Annemarie van der Meer over haar ervaringen als mantelzorger voor haar moeder met dementie. Het boek biedt herkenning en steun voor mantelzorgers en geeft inzicht in de impact van dementie op het dagelijks leven. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. ‘De dementie van Jet en Harrie’ – Jan van der Hammen

‘De dementie van Jet en Harrie’ is een boek geschreven door Jan van der Hammen, een geriater en auteur op het gebied van dementie. Het boek beschrijft het verhaal van Jet en Harrie, een echtpaar waarvan de man dementie krijgt. Het boek biedt inzicht in de belevingswereld van de patiënt en geeft praktische tips voor de omgang met dementie. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. ‘Dementie en nu’ – Ruud Dirkse en Caro Petit

‘Dementie en nu’ is een boek geschreven door Ruud Dirkse en Caro Petit, beiden experts op het gebied van dementie. Het boek biedt praktische handvatten voor de omgang met dementie en geeft inzicht in de belevingswereld van de patiënt. Het boek is geschikt voor zowel mantelzorgers als professionals en is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. ‘Mijn moeder en haar dementie’ – Jolanda van der Ploeg

‘Mijn moeder en haar dementie’ is een persoonlijk verhaal van Jolanda van der Ploeg over haar ervaringen als mantelzorger voor haar moeder met dementie. Het boek biedt herkenning en steun voor mantelzorgers en geeft inzicht in de impact van dementie op het dagelijks leven. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

6. ‘Dementie, een vergeten wereld’ – Anne-Mei The

‘Dementie, een vergeten wereld’ is een boek geschreven door Anne-Mei The, een antropoloog en auteur op het gebied van dementie. Het boek beschrijft het verhaal van verschillende patiënten en hun naaste omgeving en biedt inzicht in de belevingswereld van de patiënt. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

7. ‘De dag door met dementie’ – Huub Buijssen

‘De dag door met dementie’ is een boek geschreven door Huub Buijssen, een bekende psycholoog en auteur op het gebied van dementie. Het boek biedt praktische handvatten voor de omgang met dementie en geeft inzicht in de belevingswereld van de patiënt. Het boek is geschikt voor zowel mantelzorgers als professionals en is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

8. ‘Dementie, een zoektocht naar het antwoord op de vraag waarom’ – Anneke van der Plaats

‘Dementie, een zoektocht naar het antwoord op de vraag waarom’ is een boek geschreven door Anneke van der Plaats, een geriater en auteur op het gebied van dementie. Het boek biedt inzicht in de werking van de hersenen bij dementie en geeft praktische tips voor de omgang met dementie. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

9. ‘Dementie, een nieuwe kijk op de ziekte van Alzheimer’ – Dr. Dale Bredesen

‘Dementie, een nieuwe kijk op de ziekte van Alzheimer’ is een boek geschreven door Dr. Dale Bredesen, een Amerikaanse wetenschapper en auteur op het gebied van dementie. Het boek biedt een nieuwe kijk op de ziekte van Alzheimer en geeft praktische tips voor de omgang met dementie. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

10. ‘Dementie, een verlies voor altijd?’ – Manu Keirse

‘Dementie, een verlies voor altijd?’ is een boek geschreven door Manu Keirse, een bekende rouwdeskundige en auteur op het gebied van dementie. Het boek biedt inzicht in de impact van dementie op de naaste omgeving en geeft praktische tips voor de omgang met dementie. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Er zijn dus veel boeken geschreven over dementie die kunnen helpen bij het begrijpen en omgaan met deze ziekte. Of je nu op zoek bent naar praktische handvatten of persoonlijke verhalen, er is voor ieder wat wils. De boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com. Hopelijk kunnen deze boeken bijdragen aan meer begrip en steun voor patiënten en hun naaste omgeving.

Plaats een reactie