Boeken over demonen

Demonen zijn wezens die al eeuwenlang de mensheid fascineren. In de literatuur zijn er dan ook talloze boeken te vinden over deze duistere figuren. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

De Duivel en zijn demonen – Peter Binsfeld

Dit boek is geschreven door Peter Binsfeld, een Duitse bisschop uit de 16e eeuw. In het boek beschrijft hij de zeven hoofdzonden en welke demonen hierbij horen. Het boek is vooral interessant vanwege de historische context en de manier waarop Binsfeld demonen beschrijft. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

De demonen van Dresden – Thomas Harris

Thomas Harris is vooral bekend vanwege zijn boeken over Hannibal Lecter, maar in De demonen van Dresden gaat hij een andere richting op. Het boek gaat over een groep mensen die in Dresden wonen en te maken krijgen met demonen. Het boek is spannend en goed geschreven, en zeker een aanrader voor liefhebbers van horror. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

De demonen van de nacht – John Saul

John Saul is een Amerikaanse schrijver die bekend staat om zijn horrorboeken. In De demonen van de nacht gaat het over een jongen die te maken krijgt met demonen in zijn slaapkamer. Het boek is spannend en goed geschreven, en zeker een aanrader voor liefhebbers van horror. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

De demonen van de Eerste Kruistocht – Jack Ludlow

Jack Ludlow is een Britse schrijver die vooral bekend staat om zijn historische romans. In De demonen van de Eerste Kruistocht gaat het over een groep ridders die te maken krijgen met demonen tijdens de Eerste Kruistocht. Het boek is goed geschreven en geeft een interessante kijk op de middeleeuwen. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

De demonen van de nacht – Graham Masterton

Graham Masterton is een Britse schrijver die vooral bekend staat om zijn horrorboeken. In De demonen van de nacht gaat het over een groep mensen die te maken krijgen met demonen in hun dromen. Het boek is spannend en goed geschreven, en zeker een aanrader voor liefhebbers van horror. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken te vinden over demonen, van historische romans tot horrorboeken. In dit artikel hebben we een aantal van deze boeken besproken en verteld waar je ze kunt kopen. Of je nu geïnteresseerd bent in de historische context of juist op zoek bent naar een spannend boek, er is voor ieder wat wils te vinden.

Plaats een reactie