Boeken over dermatologie

Dermatologie is de medische specialiteit die zich bezighoudt met de diagnose en behandeling van huidaandoeningen. Het is een complex vakgebied waarin veel kennis en ervaring nodig is. Gelukkig zijn er tal van boeken over dermatologie beschikbaar die zowel voor professionals als voor geïnteresseerde leken interessant zijn. In dit artikel bespreken we enkele van de beste boeken over dermatologie die in het Nederlands verkrijgbaar zijn.

1. Dermatologie voor huidtherapeuten

Dit boek is geschreven door dermatoloog dr. Johan Toonstra en huidtherapeut Marjan van Erp. Het is bedoeld als leerboek voor huidtherapeuten, maar ook voor andere professionals die zich bezighouden met de behandeling van huidaandoeningen. Het boek behandelt onder meer de anatomie en fysiologie van de huid, verschillende huidaandoeningen en de behandeling daarvan. Het is een zeer compleet en praktisch boek dat goed leesbaar is en veel illustraties bevat.

Dermatologie voor huidtherapeuten is verkrijgbaar bij de betere boekhandel en online bij onder meer Bol.com.

2. Dermatologie en venereologie voor de eerste lijn

Dit boek is geschreven door dermatoloog dr. Tamar Nijsten en huisarts dr. Bart van Pinxteren. Het is bedoeld als naslagwerk voor huisartsen en andere professionals in de eerste lijn die te maken krijgen met huidaandoeningen. Het boek behandelt onder meer de diagnostiek en behandeling van veelvoorkomende huidaandoeningen, zoals eczeem, psoriasis en acne. Ook worden seksueel overdraagbare aandoeningen besproken.

Dermatologie en venereologie voor de eerste lijn is verkrijgbaar bij de betere boekhandel en online bij onder meer Bol.com.

3. Dermatologie op zakformaat

Dit boekje is geschreven door dermatoloog dr. Menno Gaastra en is bedoeld als praktisch naslagwerk voor huisartsen, dermatologen en andere professionals die te maken krijgen met huidaandoeningen. Het boekje bevat beknopte informatie over veelvoorkomende huidaandoeningen, inclusief foto’s en behandeladviezen. Ook worden verschillende dermatologische technieken besproken.

Dermatologie op zakformaat is verkrijgbaar bij de betere boekhandel en online bij onder meer Bol.com.

4. Dermatologie

Dit boek is geschreven door dermatoloog dr. Tjioe Mui Vioen en is bedoeld als leerboek voor studenten geneeskunde en dermatologie. Het boek behandelt onder meer de anatomie en fysiologie van de huid, verschillende huidaandoeningen en de behandeling daarvan. Ook worden verschillende dermatologische technieken besproken. Het boek is zeer compleet en goed leesbaar.

Dermatologie is verkrijgbaar bij de betere boekhandel en online bij onder meer Bol.com.

5. Huidziekten

Dit boek is geschreven door dermatoloog dr. Wim van der Graaf en is bedoeld als naslagwerk voor huisartsen en andere professionals die te maken krijgen met huidaandoeningen. Het boek behandelt onder meer de diagnostiek en behandeling van veelvoorkomende huidaandoeningen, zoals eczeem, psoriasis en acne. Ook worden verschillende dermatologische technieken besproken. Het boek is zeer compleet en goed leesbaar.

Huidziekten is verkrijgbaar bij de betere boekhandel en online bij onder meer Bol.com.

Conclusie

Er zijn tal van boeken over dermatologie beschikbaar die zowel voor professionals als voor geïnteresseerde leken interessant zijn. In dit artikel hebben we enkele van de beste boeken over dermatologie besproken die in het Nederlands verkrijgbaar zijn. Of je nu een huidtherapeut, huisarts, dermatoloog of gewoon geïnteresseerd bent in huidaandoeningen, er is altijd wel een boek dat bij jou past. De boeken zijn verkrijgbaar bij de betere boekhandel en online bij onder meer Bol.com.

Plaats een reactie