Boeken over design

Design is een breed begrip en omvat verschillende disciplines zoals grafisch ontwerp, productontwerp, interieurontwerp en modeontwerp. Er zijn talloze boeken geschreven over design en de verschillende aspecten ervan. In dit artikel zullen we een aantal van de beste boeken over design bespreken en waar je deze boeken kunt kopen.

Grafisch ontwerp

Grafisch ontwerp is een discipline binnen design die zich richt op het creëren van visuele communicatie. Dit kan variëren van logo’s en huisstijlen tot posters en boekomslagen. Een van de beste boeken over grafisch ontwerp is “Thinking with Type” van Ellen Lupton. Dit boek behandelt de basisprincipes van typografie en hoe deze kunnen worden toegepast in grafisch ontwerp. Het boek is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en bevat talloze voorbeelden en oefeningen.

Een ander goed boek over grafisch ontwerp is “The Elements of Typographic Style” van Robert Bringhurst. Dit boek is een uitgebreide gids voor het gebruik van typografie in grafisch ontwerp en bevat talloze voorbeelden en tips. Het boek is geschikt voor zowel ontwerpers als typografen en is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in grafisch ontwerp.

Beide boeken zijn verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Productontwerp

Productontwerp is een discipline binnen design die zich richt op het creëren van functionele en esthetisch aantrekkelijke producten. Een van de beste boeken over productontwerp is “The Design of Everyday Things” van Don Norman. Dit boek behandelt de principes van goed productontwerp en hoe deze kunnen worden toegepast in de praktijk. Het boek is geschikt voor zowel ontwerpers als niet-ontwerpers en bevat talloze voorbeelden en anekdotes.

Een ander goed boek over productontwerp is “Seductive Interaction Design” van Stephen Anderson. Dit boek behandelt de principes van interactieontwerp en hoe deze kunnen worden toegepast om gebruikers te verleiden en te betrekken bij producten. Het boek is geschikt voor ontwerpers en ontwikkelaars en bevat talloze voorbeelden en oefeningen.

Beide boeken zijn verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Interieurontwerp

Interieurontwerp is een discipline binnen design die zich richt op het creëren van functionele en esthetisch aantrekkelijke interieurs. Een van de beste boeken over interieurontwerp is “The Interior Design Reference & Specification Book” van Chris Grimley en Mimi Love. Dit boek behandelt de basisprincipes van interieurontwerp en bevat talloze voorbeelden en specificaties voor materialen en afwerkingen.

Een ander goed boek over interieurontwerp is “The Fundamentals of Interior Design” van Simon Dodsworth. Dit boek behandelt de principes van interieurontwerp en hoe deze kunnen worden toegepast in de praktijk. Het boek is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en bevat talloze voorbeelden en oefeningen.

Beide boeken zijn verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Modeontwerp

Modeontwerp is een discipline binnen design die zich richt op het creëren van kleding en accessoires. Een van de beste boeken over modeontwerp is “Patternmaking for Fashion Design” van Helen Joseph-Armstrong. Dit boek behandelt de basisprincipes van patroontekenen en hoe deze kunnen worden toegepast in modeontwerp. Het boek is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en bevat talloze voorbeelden en oefeningen.

Een ander goed boek over modeontwerp is “Fashion Design Course: Principles, Practice, and Techniques” van Steven Faerm. Dit boek behandelt de principes van modeontwerp en hoe deze kunnen worden toegepast in de praktijk. Het boek is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en bevat talloze voorbeelden en oefeningen.

Beide boeken zijn verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over design en de verschillende disciplines binnen design. Of je nu geïnteresseerd bent in grafisch ontwerp, productontwerp, interieurontwerp of modeontwerp, er is altijd wel een boek dat bij je past. De boeken die we in dit artikel hebben besproken zijn slechts een kleine selectie van de vele boeken die er zijn. Bezoek je lokale boekhandel of kijk online bij Bol.com om meer boeken over design te ontdekken.

Plaats een reactie