Boeken over detailhandel

De detailhandel is een belangrijke sector in Nederland. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over dit onderwerp. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

1. Retail Marketing Strategy

Dit boek, geschreven door Constant Berkhout en Ed Peelen, gaat over de marketingstrategieën die retailers kunnen gebruiken om hun omzet te verhogen. Het boek behandelt onderwerpen als positionering, merkstrategie, prijsstrategie en promotie. Het is een praktisch boek dat veel voorbeelden bevat uit de Nederlandse retailpraktijk.

Je kunt Retail Marketing Strategy onder andere kopen bij Bol.com en Managementboek.nl.

2. Retail Management

Dit boek, geschreven door Pieter Punter en Karel Jan Alsem, is een standaardwerk op het gebied van retailmanagement. Het boek behandelt onderwerpen als strategie, organisatie, marketing, inkoop en logistiek. Het is een uitgebreid boek dat geschikt is voor zowel studenten als professionals in de retailsector.

Je kunt Retail Management onder andere kopen bij Bol.com en Managementboek.nl.

3. Retail is Detail

Dit boek, geschreven door Harry Bijl, gaat over de rol van de medewerker in de retail. Bijl betoogt dat de medewerker het verschil kan maken tussen een succesvolle en een minder succesvolle winkel. Het boek bevat veel praktische tips en voorbeelden uit de retailpraktijk.

Je kunt Retail is Detail onder andere kopen bij Bol.com en Managementboek.nl.

4. Retailtheater

Dit boek, geschreven door Jos Burgers, gaat over de belevingseconomie in de retail. Burgers betoogt dat retailers zich moeten richten op het creëren van een unieke beleving voor hun klanten. Het boek bevat veel voorbeelden van retailers die hierin succesvol zijn.

Je kunt Retailtheater onder andere kopen bij Bol.com en Managementboek.nl.

5. Retaildenkers

Dit boek, geschreven door Carin Frijters en Frank Quix, gaat over de toekomst van de retail. Frijters en Quix hebben interviews gehouden met 25 toonaangevende retaildenkers en hun visie op de toekomst van de retail samengevat in dit boek. Het is een inspirerend boek dat laat zien dat de retailsector volop in beweging is.

Je kunt Retaildenkers onder andere kopen bij Bol.com en Managementboek.nl.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over de detailhandel. Of je nu geïnteresseerd bent in marketing, management, medewerkers, beleving of de toekomst van de retail, er is altijd wel een boek dat bij je past. De boeken die we in dit artikel hebben besproken zijn verkrijgbaar bij verschillende boekhandels en online winkels. Veel leesplezier!

Plaats een reactie