Boeken over Deventer

Deventer is een prachtige stad in het oosten van Nederland. Het is een stad met een rijke geschiedenis en een bruisend cultureel leven. Er zijn dan ook veel boeken geschreven over Deventer. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

Geschiedenis van Deventer

Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Deventer, dan zijn er verschillende boeken die je kunt lezen. Een van de bekendste boeken over de geschiedenis van Deventer is ‘Deventer, stad van de IJssel’ van historicus Henk van Baalen. Dit boek beschrijft de geschiedenis van Deventer vanaf de middeleeuwen tot aan de moderne tijd. Het boek is rijk geïllustreerd met foto’s en kaarten en geeft een goed beeld van hoe Deventer zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld.

Een ander boek dat de moeite waard is om te lezen is ‘Deventer, stad van de Hanze’ van historicus Jan van Herwaarden. Dit boek gaat specifiek in op de rol van Deventer in de Hanze, een middeleeuws handelsverbond tussen verschillende steden in Europa. Het boek beschrijft hoe Deventer zich ontwikkelde tot een belangrijke handelsstad en welke rol de Hanze hierin speelde.

Beide boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel in Deventer, maar ook online bij Bol.com.

Deventer in de literatuur

Deventer heeft ook een rijke literaire geschiedenis. Zo is de stad de geboorteplaats van de bekende schrijver Geert Groote, die een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van het christendom in de middeleeuwen. Ook de schrijver Etty Hillesum, bekend van haar dagboeken uit de Tweede Wereldoorlog, heeft een tijd in Deventer gewoond.

Een boek dat deze literaire geschiedenis van Deventer beschrijft is ‘Deventer literair’ van schrijver en journalist Jos Paardekooper. Dit boek gaat in op de verschillende schrijvers die in Deventer hebben gewoond en gewerkt en beschrijft hoe de stad hen heeft geïnspireerd. Het boek bevat ook een aantal wandelroutes langs plekken die belangrijk waren voor deze schrijvers.

‘Deventer literair’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel in Deventer en online bij Bol.com.

Deventer in beeld

Naast boeken over de geschiedenis en literatuur van Deventer, zijn er ook veel boeken die de stad in beeld brengen. Zo is er het fotoboek ‘Deventer in zwart-wit’ van fotograaf Hans Wilschut. Dit boek bevat prachtige zwart-wit foto’s van Deventer en laat de stad op een bijzondere manier zien.

Een ander boek dat de moeite waard is om te bekijken is ‘Deventer, stad aan de IJssel’ van fotograaf Jan Koldewijn. Dit boek bevat kleurenfoto’s van Deventer en laat de stad zien in al haar pracht en praal.

Beide boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel in Deventer en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over Deventer, van boeken over de geschiedenis en literatuur van de stad tot fotoboeken die de stad in beeld brengen. Deze boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel in Deventer, maar ook online bij Bol.com. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Deventer, de literaire geschiedenis van de stad of gewoon wilt genieten van prachtige foto’s van Deventer, er is altijd wel een boek te vinden dat bij jou past.

Plaats een reactie