Boeken over diabetes type 2

Diabetes type 2 is een veelvoorkomende aandoening waarbij het lichaam onvoldoende insuline aanmaakt of de insuline niet goed kan gebruiken. Het is een chronische ziekte die veel impact kan hebben op het dagelijks leven. Gelukkig zijn er veel boeken geschreven over diabetes type 2 die kunnen helpen bij het begrijpen en omgaan met deze aandoening. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. Diabetes type 2? Maak jezelf beter!

Dit boek van Hanno Pijl en Karine Hoenderdos is een praktische gids voor mensen met diabetes type 2. Het boek gaat in op de oorzaken van diabetes type 2 en geeft tips en adviezen over voeding, beweging en medicatie. Ook wordt er aandacht besteed aan het voorkomen van complicaties en het omgaan met stress. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel praktische informatie en recepten.

Diabetes type 2? Maak jezelf beter! is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

2. Diabetes type 2 en toch gezond leven

Dit boek van diëtiste Harriët Verkoelen gaat in op de rol van voeding bij diabetes type 2. Het boek bevat veel informatie over koolhydraten, vetten en eiwitten en geeft praktische tips over gezonde voeding. Ook worden er recepten gegeven die geschikt zijn voor mensen met diabetes type 2. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel praktische informatie.

Diabetes type 2 en toch gezond leven is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

3. Diabetes type 2? Maak jezelf beter in 5 stappen

Dit boek van diëtiste Karine Hoenderdos en internist Hanno Pijl is een praktische gids voor mensen met diabetes type 2. Het boek gaat in op de oorzaken van diabetes type 2 en geeft tips en adviezen over voeding, beweging en medicatie. Ook wordt er aandacht besteed aan het voorkomen van complicaties en het omgaan met stress. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel praktische informatie en recepten.

Diabetes type 2? Maak jezelf beter in 5 stappen is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

4. Diabetes type 2? Natuurlijk gezond!

Dit boek van voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar gaat in op de rol van voeding bij diabetes type 2. Het boek bevat veel informatie over koolhydraten, vetten en eiwitten en geeft praktische tips over gezonde voeding. Ook worden er recepten gegeven die geschikt zijn voor mensen met diabetes type 2. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel praktische informatie.

Diabetes type 2? Natuurlijk gezond! is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

5. Diabetes type 2? Maak jezelf beter met sport en beweging

Dit boek van sportarts Hans Zwerver en diëtiste Karine Hoenderdos gaat in op de rol van sport en beweging bij diabetes type 2. Het boek bevat veel informatie over de effecten van sport en beweging op de bloedsuikerspiegel en geeft praktische tips over hoe je meer kunt bewegen. Ook worden er oefeningen gegeven die geschikt zijn voor mensen met diabetes type 2. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel praktische informatie.

Diabetes type 2? Maak jezelf beter met sport en beweging is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over diabetes type 2 die kunnen helpen bij het begrijpen en omgaan met deze aandoening. De boeken gaan in op verschillende aspecten van diabetes type 2, zoals voeding, beweging en medicatie. Ze zijn geschreven in begrijpelijke taal en bevatten veel praktische informatie en tips. De boeken zijn verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Plaats een reactie