Boeken over dieren voor volwassenen

Boeken over dieren zijn er in overvloed, maar vaak zijn deze gericht op kinderen. Gelukkig zijn er ook genoeg boeken over dieren voor volwassenen te vinden. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. De verborgen wereld van het insect

Dit boek, geschreven door David Attenborough, neemt je mee in de fascinerende wereld van insecten. Attenborough beschrijft niet alleen de verschillende soorten insecten, maar ook hun gedrag en leefomgeving. Het boek is prachtig geïllustreerd met foto’s van insecten in hun natuurlijke habitat. Dit boek is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

2. De ziel van een octopus

Dit boek, geschreven door Sy Montgomery, gaat over de intelligentie en emoties van octopussen. Montgomery beschrijft haar ervaringen met het bestuderen van deze bijzondere dieren en hoe zij haar kijk op de wereld hebben veranderd. Het boek is niet alleen informatief, maar ook ontroerend en inspirerend. Dit boek is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

3. De olifant

Dit boek, geschreven door Martin Meredith, gaat over de geschiedenis en cultuur van olifanten. Meredith beschrijft niet alleen de biologie van deze dieren, maar ook hun rol in de menselijke samenleving. Het boek is goed gedocumenteerd en bevat veel interessante feiten en verhalen. Dit boek is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

4. De wolf

Dit boek, geschreven door Elli H. Radinger, gaat over de fascinerende wereld van wolven. Radinger beschrijft niet alleen de biologie van deze dieren, maar ook hun gedrag en sociale structuur. Het boek is goed gedocumenteerd en bevat veel interessante feiten en verhalen. Dit boek is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

5. De bijen

Dit boek, geschreven door Dave Goulson, gaat over de rol van bijen in ons ecosysteem. Goulson beschrijft niet alleen de biologie van deze dieren, maar ook hun belang voor de voedselproductie en de bedreigingen waar zij mee te maken hebben. Het boek is goed gedocumenteerd en bevat veel interessante feiten en verhalen. Dit boek is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

6. De haai

Dit boek, geschreven door Michael Bright, gaat over de fascinerende wereld van haaien. Bright beschrijft niet alleen de biologie van deze dieren, maar ook hun rol in de menselijke samenleving en de bedreigingen waar zij mee te maken hebben. Het boek is goed gedocumenteerd en bevat veel interessante feiten en verhalen. Dit boek is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

7. De gorilla

Dit boek, geschreven door Dian Fossey, gaat over de ervaringen van Fossey met het bestuderen van gorilla’s in Rwanda. Fossey beschrijft niet alleen de biologie van deze dieren, maar ook hun gedrag en sociale structuur. Het boek is ontroerend en inspirerend en geeft een uniek inzicht in het leven van deze bijzondere dieren. Dit boek is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Er zijn dus genoeg boeken over dieren voor volwassenen te vinden. Of je nu geïnteresseerd bent in insecten, octopussen, olifanten, wolven, bijen, haaien of gorilla’s, er is altijd wel een boek dat bij jouw interesse past. Deze boeken zijn te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel. Veel leesplezier!

Plaats een reactie