Boeken over discriminatie

Discriminatie is een onderwerp dat helaas nog steeds actueel is in onze samenleving. Gelukkig zijn er veel boeken geschreven die dit onderwerp aankaarten en ons bewust maken van de impact die discriminatie heeft op individuen en gemeenschappen. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en waar je ze kunt kopen.

1. De tolk van Java – Alfred Birney

De tolk van Java is een roman geschreven door Alfred Birney. Het boek vertelt het verhaal van een Nederlands-Indische man genaamd Alan Noland en zijn relatie met zijn vader, die een KNIL-soldaat was tijdens de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog. Het boek behandelt thema’s als kolonialisme, racisme en de impact van oorlog op individuen en families.

De tolk van Java is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

2. Witte onschuld – Gloria Wekker

Witte onschuld is een non-fictie boek geschreven door Gloria Wekker. Het boek onderzoekt de manieren waarop witte Nederlanders zichzelf als onschuldig beschouwen in relatie tot racisme en discriminatie. Wekker stelt dat deze onschuldige houding juist bijdraagt aan het in stand houden van racisme en discriminatie.

Witte onschuld is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

3. De haat die je geeft – Angie Thomas

De haat die je geeft is een young adult roman geschreven door Angie Thomas. Het boek vertelt het verhaal van Starr Carter, een zwarte tiener die getuige is van de moord op haar jeugdvriend Khalil door een politieagent. Het boek behandelt thema’s als politiegeweld, racisme en activisme.

De haat die je geeft is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

4. Zwart – Marieke Nijkamp

Zwart is een young adult roman geschreven door Marieke Nijkamp. Het boek vertelt het verhaal van een groep tieners die vastzitten in een winkelcentrum tijdens een schietpartij. Het boek behandelt thema’s als racisme, discriminatie en geweld.

Zwart is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

5. De onzichtbare man – Ralph Ellison

De onzichtbare man is een roman geschreven door Ralph Ellison. Het boek vertelt het verhaal van een zwarte man die worstelt met zijn identiteit en plaats in de samenleving. Het boek behandelt thema’s als racisme, identiteit en de zoektocht naar vrijheid.

De onzichtbare man is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

6. De kinderen van de rivier – Lisa Wingate

De kinderen van de rivier is een roman geschreven door Lisa Wingate. Het boek vertelt het verhaal van een jonge vrouw genaamd Rill Foss en haar broers en zussen, die in de jaren 30 van de vorige eeuw worden ontvoerd en verkocht aan rijke families. Het boek behandelt thema’s als racisme, discriminatie en onrechtvaardigheid.

De kinderen van de rivier is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

7. De kleur van onrecht – Bryan Stevenson

De kleur van onrecht is een non-fictie boek geschreven door Bryan Stevenson. Het boek vertelt het verhaal van Stevenson’s werk als advocaat voor terdoodveroordeelden in het zuiden van de Verenigde Staten. Het boek behandelt thema’s als racisme, discriminatie en het Amerikaanse strafrechtssysteem.

De kleur van onrecht is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over discriminatie en de impact die het heeft op individuen en gemeenschappen. Of je nu geïnteresseerd bent in non-fictie boeken die het onderwerp onderzoeken of romans die het onderwerp aankaarten, er is voor ieder wat wils. De boeken die we in dit artikel hebben besproken zijn te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com. Laten we blijven lezen en ons bewust blijven van de impact van discriminatie in onze samenleving.

Plaats een reactie