Boeken over Dordrecht

Dordrecht is een prachtige stad met een rijke geschiedenis. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over deze stad. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

Geschiedenis van Dordrecht

Een van de meest bekende boeken over de geschiedenis van Dordrecht is ‘Dordrecht, stad van de graven’ van Kees Weltevrede. Dit boek beschrijft de geschiedenis van de stad vanaf de middeleeuwen tot aan de moderne tijd. Het boek is rijk geïllustreerd met foto’s en tekeningen en geeft een goed beeld van hoe de stad zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld.

Een ander boek dat de geschiedenis van Dordrecht beschrijft is ‘Dordrecht, stad van de Synode’ van Arie van Steensel. Dit boek gaat specifiek in op de Synode van Dordrecht, die in 1618-1619 in de stad werd gehouden. De Synode was een belangrijk moment in de geschiedenis van het protestantisme en had grote invloed op de Nederlandse samenleving. Het boek geeft een gedetailleerd verslag van de gebeurtenissen tijdens de Synode en de impact die deze had op de stad en het land.

Beide boeken zijn verkrijgbaar bij lokale boekhandels in Dordrecht, zoals Vos & Van der Leer en De Vries Van Stockum. Ook zijn ze online te bestellen bij Bol.com.

Kunst en cultuur in Dordrecht

Dordrecht heeft een rijke kunst- en cultuurgeschiedenis. Een boek dat hierop ingaat is ‘Dordrecht, stad van kunst en cultuur’ van Peter Schoon. Dit boek beschrijft de kunst en cultuur van de stad vanaf de middeleeuwen tot aan de moderne tijd. Het boek bevat veel afbeeldingen van kunstwerken en gebouwen en geeft een goed beeld van de culturele rijkdom van de stad.

Een ander boek dat de kunstgeschiedenis van Dordrecht beschrijft is ‘Dordrechtse meesters’ van Peter Schoon en Jan van der Vorm. Dit boek gaat specifiek in op de schilderkunst in Dordrecht in de 17e eeuw. De stad was destijds een belangrijk centrum van de Nederlandse schilderkunst en veel bekende schilders, zoals Aelbert Cuyp en Ferdinand Bol, werkten er. Het boek bevat veel afbeeldingen van schilderijen en geeft een goed beeld van de Dordtse schilderkunst in de Gouden Eeuw.

Beide boeken zijn verkrijgbaar bij lokale boekhandels in Dordrecht, zoals Vos & Van der Leer en De Vries Van Stockum. Ook zijn ze online te bestellen bij Bol.com.

Wandelen en fietsen in Dordrecht

Dordrecht is een prachtige stad om te wandelen en te fietsen. Er zijn dan ook verschillende boeken geschreven over wandel- en fietsroutes in en rondom de stad. Een van deze boeken is ‘Wandelen buiten de binnenstad van Dordrecht’ van Kees Volkers. Dit boek bevat 10 wandelroutes in de omgeving van Dordrecht, variërend van 5 tot 15 kilometer. De routes voeren langs mooie natuurgebieden, historische gebouwen en pittoreske dorpjes.

Een ander boek dat wandel- en fietsroutes in Dordrecht beschrijft is ‘Dordrecht, stad en omgeving’ van Kees Volkers en Jan Dirk Schouten. Dit boek bevat 10 wandelroutes en 5 fietsroutes in en rondom de stad. De routes voeren langs historische gebouwen, mooie parken en prachtige uitzichten.

Beide boeken zijn verkrijgbaar bij lokale boekhandels in Dordrecht, zoals Vos & Van der Leer en De Vries Van Stockum. Ook zijn ze online te bestellen bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over Dordrecht, variërend van geschiedenisboeken tot wandel- en fietsgidsen. Veel van deze boeken zijn verkrijgbaar bij lokale boekhandels in Dordrecht, zoals Vos & Van der Leer en De Vries Van Stockum. Ook zijn ze online te bestellen bij Bol.com. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de stad, de kunst en cultuur of gewoon lekker wilt wandelen of fietsen, er is altijd wel een boek te vinden dat bij je past.

Plaats een reactie