Boeken over drugs

Drugs zijn een controversieel onderwerp en hebben altijd al tot de verbeelding gesproken. Er zijn talloze boeken geschreven over drugs, variërend van wetenschappelijke studies tot persoonlijke ervaringen. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

1. De hokjesman – De wereld van de drugs

In dit boek neemt Michael Schaap, bekend van het televisieprogramma De Hokjesman, je mee op een reis door de wereld van de drugs. Hij bezoekt verschillende plekken waar drugs worden gebruikt en verkocht, zoals een coffeeshop, een smartshop en een verslavingskliniek. Het boek is gebaseerd op de aflevering van De Hokjesman over drugs en geeft een interessant kijkje in deze wereld. Het boek is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

2. Het Grote Drugsboek

Dit boek is geschreven door Ton Nabben, een socioloog die gespecialiseerd is in drugsbeleid. In Het Grote Drugsboek geeft hij een overzicht van de geschiedenis van drugs, de verschillende soorten drugs en de effecten ervan op het lichaam en de maatschappij. Het boek is wetenschappelijk onderbouwd, maar toch toegankelijk geschreven. Het is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

3. Mijn leven in de hel

Dit boek is geschreven door Dave Pelzer en vertelt het verhaal van zijn jeugd, waarin hij werd mishandeld en verwaarloosd door zijn moeder. Als tiener raakte hij verslaafd aan drugs en belandde hij in de criminaliteit. Mijn leven in de hel is een aangrijpend verhaal over de gevolgen van kindermishandeling en drugsverslaving. Het boek is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

4. De trip

De trip is geschreven door Jesse Goossens en gaat over de geschiedenis van psychedelische drugs. Het boek bevat verhalen over bekende personen die psychedelische drugs hebben gebruikt, zoals Aldous Huxley en Timothy Leary, en beschrijft de effecten van deze drugs op het bewustzijn. De trip is een interessant boek voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van drugs. Het is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

5. Junkie

Junkie is geschreven door William S. Burroughs en wordt gezien als een klassieker op het gebied van drugsliteratuur. Het boek gaat over de ervaringen van Burroughs als drugsverslaafde en zijn leven in de onderwereld van New York. Junkie is een rauw en eerlijk boek dat een goed beeld geeft van de wereld van drugsverslaving. Het is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

6. De wietindustrie

Dit boek is geschreven door Thijs Roes en gaat over de opkomst van de legale wietindustrie in de Verenigde Staten. Roes beschrijft hoe de legalisering van wiet in verschillende staten heeft geleid tot een miljardenindustrie en hoe dit de maatschappij verandert. De wietindustrie is een interessant boek voor iedereen die geïnteresseerd is in de legalisering van drugs. Het is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

7. High Society

High Society is geschreven door Mike Jay en gaat over de geschiedenis van drugsgebruik in de westerse wereld. Jay beschrijft hoe drugsgebruik altijd al een onderdeel is geweest van de menselijke geschiedenis en hoe dit de maatschappij heeft beïnvloed. High Society is een interessant boek voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van drugs. Het is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over drugs, variërend van wetenschappelijke studies tot persoonlijke ervaringen. In dit artikel hebben we een aantal van deze boeken besproken en verteld waar je ze kunt kopen. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van drugs, de effecten ervan op het lichaam en de maatschappij, of persoonlijke ervaringen van drugsverslaafden, er is altijd wel een boek te vinden dat bij jou past.

Plaats een reactie