Boeken over duivensport

De duivensport is een populaire hobby in Nederland en België. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over deze sport. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

1. Duivensport voor beginners

Dit boek is geschreven door duivensport-expert Jan van der Sluis en is bedoeld voor mensen die net beginnen met de duivensport. Het boek behandelt onderwerpen als het kiezen van duiven, het bouwen van een hok en het trainen van de duiven. Ook worden er tips gegeven over het voeren en verzorgen van de duiven. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. Duivensport in de praktijk

Dit boek is geschreven door duivensport-liefhebber Piet de Weerd en gaat dieper in op de praktische aspecten van de duivensport. Zo worden er bijvoorbeeld verschillende trainingsmethoden besproken en wordt er uitgelegd hoe je de duiven het beste kunt voorbereiden op wedstrijden. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. Duivensport en erfelijkheid

Dit boek is geschreven door duivensport-expert Ad Schaerlaeckens en gaat over de erfelijkheid van duiven. Het boek behandelt onderwerpen als het kweken van duiven, het selecteren van de beste duiven en het voorkomen van inteelt. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. Duivensport en voeding

Dit boek is geschreven door voedingsdeskundige Jan Hermans en gaat over de voeding van duiven. Het boek behandelt onderwerpen als het belang van de juiste voeding voor duiven, de verschillende soorten voeding die er zijn en hoe je de voeding het beste kunt afstemmen op de behoeften van de duiven. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. Duivensport en gezondheid

Dit boek is geschreven door dierenarts Piet Blancke en gaat over de gezondheid van duiven. Het boek behandelt onderwerpen als het voorkomen en behandelen van ziektes bij duiven, het herkennen van symptomen en het voorkomen van gezondheidsproblemen. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

6. Duivensport en geschiedenis

Dit boek is geschreven door historicus Jan van den Berg en gaat over de geschiedenis van de duivensport. Het boek behandelt onderwerpen als de oorsprong van de duivensport, de ontwikkeling van de sport door de jaren heen en de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van de duivensport. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

7. Duivensport en fotografie

Dit boek is geschreven door fotograaf Jan van der Meer en gaat over de fotografie van duiven. Het boek bevat prachtige foto’s van duiven en behandelt onderwerpen als het maken van goede foto’s van duiven, het gebruik van de juiste apparatuur en het bewerken van de foto’s. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over de duivensport, elk met hun eigen specialiteit. Of je nu net begint met de duivensport of al jarenlange ervaring hebt, er is altijd wel een boek dat bij jou past. De boeken zijn te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com. Veel leesplezier!

Plaats een reactie