Boeken over duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp in onze samenleving. Steeds meer mensen zijn zich bewust van de impact die zij hebben op het milieu en willen graag bijdragen aan een duurzamere wereld. Gelukkig zijn er veel boeken geschreven over dit onderwerp, die je kunnen helpen om meer te leren over duurzaamheid en hoe je zelf een bijdrage kunt leveren. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. De verborgen impact

De verborgen impact is geschreven door Babette Porcelijn en gaat over de impact die onze spullen hebben op het milieu. Veel mensen denken dat ze duurzaam bezig zijn door bijvoorbeeld een elektrische auto te rijden of zonnepanelen te installeren, maar vergeten daarbij dat de productie van deze spullen ook veel impact heeft. In dit boek wordt op een toegankelijke manier uitgelegd hoe je de verborgen impact van je spullen kunt verminderen. Het boek is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

2. De circulaire economie

De circulaire economie is geschreven door Thomas Rau en Sabine Oberhuber en gaat over een economie waarin afval niet bestaat. In plaats daarvan worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt, waardoor er geen nieuwe grondstoffen meer nodig zijn. Dit boek geeft een goed beeld van wat de circulaire economie inhoudt en hoe we daar naartoe kunnen werken. Het boek is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

3. Dit is een goede gids

Dit is een goede gids is geschreven door Marieke Eyskoot en gaat over duurzame mode en lifestyle. Het boek geeft tips en adviezen over hoe je duurzamer kunt leven en kleden, zonder dat je daarvoor concessies hoeft te doen aan stijl en kwaliteit. Het boek is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

4. De kracht van duurzaam veranderen

De kracht van duurzaam veranderen is geschreven door Maurits Groen en Jan Paul van Soest en gaat over hoe we de wereld duurzamer kunnen maken. Het boek geeft praktische tips en voorbeelden van hoe je duurzaamheid kunt integreren in je werk en dagelijks leven. Het boek is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

5. De groene stad

De groene stad is geschreven door Gerben Helleman en gaat over hoe we steden duurzamer kunnen maken. In dit boek worden verschillende voorbeelden gegeven van groene steden en hoe deze steden bijdragen aan een duurzamere wereld. Het boek is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

6. De verborgen impact van plastic

De verborgen impact van plastic is geschreven door Babette Porcelijn en gaat over de impact die plastic heeft op het milieu. In dit boek wordt op een toegankelijke manier uitgelegd hoe plastic wordt geproduceerd en wat de gevolgen daarvan zijn voor het milieu. Het boek geeft ook tips over hoe je zelf minder plastic kunt gebruiken. Het boek is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

7. De energietransitie

De energietransitie is geschreven door Ruud Koornstra en gaat over de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen. In dit boek worden verschillende voorbeelden gegeven van hoe we deze overgang kunnen maken en wat daarvoor nodig is. Het boek is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

8. De duurzame stad

De duurzame stad is geschreven door Pieter van der Ree en gaat over hoe we steden duurzamer kunnen maken. In dit boek worden verschillende voorbeelden gegeven van duurzame steden en hoe deze steden bijdragen aan een duurzamere wereld. Het boek is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over duurzaamheid, die je kunnen helpen om meer te leren over dit onderwerp en hoe je zelf een bijdrage kunt leveren aan een duurzamere wereld. In dit artikel hebben we een aantal van deze boeken besproken en aangegeven waar je ze kunt kopen. Of je nu geïnteresseerd bent in duurzame mode, de circulaire economie of duurzame steden, er is altijd wel een boek dat bij jou past.

Plaats een reactie