Boeken over duurzame landbouw

Duurzame landbouw is een belangrijk onderwerp in onze samenleving. Steeds meer mensen zijn zich bewust van de impact die de landbouw heeft op het milieu en de gezondheid van mens en dier. Gelukkig zijn er veel boeken geschreven over duurzame landbouw, die ons kunnen helpen om meer te leren over dit onderwerp en hoe we zelf bij kunnen dragen aan een duurzamere wereld. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. De Voedselzandloper – Kris Verburgh

De Voedselzandloper is een boek dat niet specifiek over duurzame landbouw gaat, maar wel veel informatie bevat over gezonde voeding en de impact van voeding op onze gezondheid en het milieu. Het boek is geschreven door Kris Verburgh, een Belgische arts die zich bezighoudt met voeding en gezondheid. In De Voedselzandloper legt Verburgh uit welke voedingsmiddelen we het beste kunnen vermijden en welke voedingsmiddelen juist goed zijn voor onze gezondheid. Ook gaat hij in op de impact van voeding op het milieu en de rol van de landbouw hierin.

De Voedselzandloper is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

2. De Verborgen Impact – Babette Porcelijn

De Verborgen Impact is een boek dat zich richt op de impact van ons dagelijks leven op het milieu. Het boek is geschreven door Babette Porcelijn, een ontwerper die zich bezighoudt met duurzaamheid. In De Verborgen Impact gaat Porcelijn in op de impact van onze voeding, kleding, woning en vervoer op het milieu. Ook de landbouw komt aan bod in het boek. Porcelijn legt uit hoe de landbouw bijdraagt aan de uitstoot van broeikasgassen en wat we kunnen doen om dit te verminderen.

De Verborgen Impact is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

3. De Eetbare Tuin – Alys Fowler

De Eetbare Tuin is een boek dat zich richt op het kweken van je eigen groenten en fruit. Het boek is geschreven door Alys Fowler, een Britse tuinier en schrijver. In De Eetbare Tuin legt Fowler uit hoe je zelf groenten en fruit kunt kweken in je eigen tuin of op je balkon. Ook gaat ze in op de voordelen van het kweken van je eigen voedsel, zoals het verminderen van de impact van de landbouw op het milieu.

De Eetbare Tuin is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

4. De Kleine Moestuin – Floor Korte

De Kleine Moestuin is een boek dat zich richt op het kweken van groenten en fruit in kleine ruimtes, zoals een balkon of een kleine tuin. Het boek is geschreven door Floor Korte, een Nederlandse tuinier en schrijver. In De Kleine Moestuin legt Korte uit hoe je zelf groenten en fruit kunt kweken in kleine ruimtes en hoe je dit op een duurzame manier kunt doen. Ook gaat ze in op de voordelen van het kweken van je eigen voedsel, zoals het verminderen van de impact van de landbouw op het milieu.

De Kleine Moestuin is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

5. De Moestuin – Mme Zsazsa

De Moestuin is een boek dat zich richt op het kweken van groenten en fruit in een grote moestuin. Het boek is geschreven door Mme Zsazsa, een Belgische blogger en schrijver. In De Moestuin legt Mme Zsazsa uit hoe je zelf groenten en fruit kunt kweken in een grote moestuin en hoe je dit op een duurzame manier kunt doen. Ook gaat ze in op de voordelen van het kweken van je eigen voedsel, zoals het verminderen van de impact van de landbouw op het milieu.

De Moestuin is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over duurzame landbouw en gerelateerde onderwerpen, zoals gezonde voeding en het kweken van je eigen groenten en fruit. Deze boeken kunnen ons helpen om meer te leren over duurzame landbouw en hoe we zelf bij kunnen dragen aan een duurzamere wereld. De boeken zijn te koop bij zowel de lokale boekhandel als online bij Bol.com en andere webshops.

Plaats een reactie