Boeken over e-commerce

E-commerce is een steeds belangrijker wordend onderdeel van onze economie. Steeds meer bedrijven verkopen hun producten en diensten online en ook consumenten kopen steeds vaker online. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over e-commerce. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en geven we aan waar je ze kunt kopen.

E-commerce: de basis

Een goed startpunt voor wie meer wil weten over e-commerce is het boek “E-commerce: de basis” van Patrick Petersen. Dit boek geeft een overzicht van de belangrijkste aspecten van e-commerce, zoals de verschillende verdienmodellen, de rol van social media en de invloed van mobiele apparaten. Het boek is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en bevat veel praktische tips en voorbeelden.

Je kunt “E-commerce: de basis” onder andere kopen bij Bol.com en Managementboek.nl.

E-commerce in de praktijk

Wil je meer weten over hoe je e-commerce succesvol kunt toepassen in de praktijk, dan is het boek “E-commerce in de praktijk” van Jeroen van den Berg een aanrader. Dit boek gaat dieper in op onderwerpen als conversie-optimalisatie, zoekmachineoptimalisatie en online marketing. Het boek bevat veel praktische tips en voorbeelden en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Je kunt “E-commerce in de praktijk” onder andere kopen bij Bol.com en Managementboek.nl.

E-commerce trends

E-commerce is een snel veranderend vakgebied en het is dan ook belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen. Het boek “E-commerce trends” van Wijnand Jongen geeft een overzicht van de belangrijkste trends op het gebied van e-commerce, zoals de opkomst van voice commerce en de invloed van kunstmatige intelligentie. Het boek is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en bevat veel praktische tips en voorbeelden.

Je kunt “E-commerce trends” onder andere kopen bij Bol.com en Managementboek.nl.

E-commerce voor dummies

Ben je nog helemaal nieuw op het gebied van e-commerce en wil je een goed overzicht van de belangrijkste begrippen en concepten, dan is het boek “E-commerce voor dummies” van Karianne Vermaas een aanrader. Dit boek legt op een toegankelijke manier uit wat e-commerce is, hoe het werkt en wat de belangrijkste uitdagingen zijn. Het boek is geschikt voor beginners en bevat veel praktische tips en voorbeelden.

Je kunt “E-commerce voor dummies” onder andere kopen bij Bol.com en Managementboek.nl.

E-commerce strategie

Wil je meer weten over hoe je een succesvolle e-commerce strategie kunt ontwikkelen, dan is het boek “E-commerce strategie” van Joris Merks-Benjaminsen een aanrader. Dit boek gaat dieper in op onderwerpen als customer journey mapping, data-analyse en personalisatie. Het boek is geschikt voor gevorderden en bevat veel praktische tips en voorbeelden.

Je kunt “E-commerce strategie” onder andere kopen bij Bol.com en Managementboek.nl.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over e-commerce, voor zowel beginners als gevorderden. Of je nu meer wilt weten over de basisprincipes van e-commerce, de laatste trends en ontwikkelingen, of hoe je een succesvolle e-commerce strategie kunt ontwikkelen, er is altijd wel een boek dat bij je past. Je kunt deze boeken kopen bij lokale boekenwinkels, maar ook online bij bijvoorbeeld Bol.com en Managementboek.nl.

Plaats een reactie