Boeken over ECDL

De European Computer Driving License (ECDL) is een internationaal erkend certificaat dat aantoont dat iemand over de juiste computervaardigheden beschikt. Het certificaat is inmiddels in meer dan 100 landen beschikbaar en wordt steeds belangrijker op de arbeidsmarkt. Er zijn verschillende boeken beschikbaar die je kunnen helpen bij het behalen van het ECDL-certificaat. In dit artikel bespreken we enkele van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. ECDL Syllabus 5.0

Een van de meest gebruikte boeken voor het behalen van het ECDL-certificaat is de ECDL Syllabus 5.0. Dit boek is geschreven door de European Computer Driving License Foundation en bevat alle informatie die je nodig hebt om het certificaat te behalen. Het boek behandelt onderwerpen als computergebruik, bestandsbeheer, tekstverwerking, spreadsheets, databases, presentaties en internet.

De ECDL Syllabus 5.0 is verkrijgbaar bij verschillende boekhandels, waaronder Bol.com en Bruna. Het boek kost ongeveer € 40,-.

2. ECDL Advanced Syllabus 2.0

Als je al over de basisvaardigheden beschikt en je wilt je verder ontwikkelen op het gebied van computervaardigheden, dan is de ECDL Advanced Syllabus 2.0 een goede keuze. Dit boek behandelt onderwerpen als geavanceerde tekstverwerking, geavanceerde spreadsheets, databases en presentaties.

De ECDL Advanced Syllabus 2.0 is verkrijgbaar bij verschillende boekhandels, waaronder Bol.com en Bruna. Het boek kost ongeveer € 40,-.

3. ECDL Online Essentials

Als je liever online leert, dan is de ECDL Online Essentials een goede keuze. Dit boek is speciaal ontwikkeld voor mensen die graag online willen leren en bevat alle informatie die je nodig hebt om het ECDL-certificaat te behalen. Het boek behandelt onderwerpen als computergebruik, bestandsbeheer, tekstverwerking, spreadsheets, databases, presentaties en internet.

De ECDL Online Essentials is verkrijgbaar bij verschillende online boekhandels, waaronder Bol.com en Amazon. Het boek kost ongeveer € 30,-.

4. ECDL Advanced Online Essentials

Als je al over de basisvaardigheden beschikt en je wilt je verder ontwikkelen op het gebied van computervaardigheden, dan is de ECDL Advanced Online Essentials een goede keuze. Dit boek behandelt onderwerpen als geavanceerde tekstverwerking, geavanceerde spreadsheets, databases en presentaties.

De ECDL Advanced Online Essentials is verkrijgbaar bij verschillende online boekhandels, waaronder Bol.com en Amazon. Het boek kost ongeveer € 30,-.

5. ECDL Examens

Naast de boeken zijn er ook verschillende ECDL-examens beschikbaar. Deze examens zijn bedoeld om te testen of je over de juiste computervaardigheden beschikt en zijn een vereiste om het ECDL-certificaat te behalen. De examens zijn verkrijgbaar bij verschillende examencentra, waaronder het Nederlands Examen Instituut.

De kosten voor de examens variëren per examen en per examencentrum. Gemiddeld kost een examen tussen de € 50,- en € 100,-.

Conclusie

Als je over de juiste computervaardigheden wilt beschikken en het ECDL-certificaat wilt behalen, dan zijn er verschillende boeken beschikbaar die je hierbij kunnen helpen. De ECDL Syllabus 5.0 en de ECDL Advanced Syllabus 2.0 zijn de meest gebruikte boeken en zijn verkrijgbaar bij verschillende boekhandels. Als je liever online leert, dan zijn de ECDL Online Essentials en de ECDL Advanced Online Essentials een goede keuze. Naast de boeken zijn er ook verschillende examens beschikbaar die je kunt afleggen om het ECDL-certificaat te behalen.

Plaats een reactie