Boeken over echtscheiding

Echtscheiding is een ingrijpende gebeurtenis die veel emoties met zich meebrengt. Het kan lastig zijn om hiermee om te gaan en het kan helpen om ervaringen van anderen te lezen. Er zijn verschillende boeken over echtscheiding geschreven die hierbij kunnen helpen. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. “Het echtscheidingsboek” – Marina Schriek

Dit boek is geschreven door Marina Schriek, een ervaren mediator en coach. In “Het echtscheidingsboek” geeft ze praktische tips en adviezen voor mensen die gaan scheiden of al gescheiden zijn. Het boek behandelt onderwerpen als het regelen van de scheiding, omgaan met emoties en het opbouwen van een nieuw leven na de scheiding. Het boek is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

2. “Als je partner transgender is” – Jannelies Smit

Een echtscheiding kan ook voorkomen wanneer een van de partners transgender is. In “Als je partner transgender is” beschrijft Jannelies Smit haar eigen ervaringen als partner van een transgender persoon. Het boek geeft inzicht in de gevoelens en emoties die hierbij komen kijken en biedt handvatten voor het omgaan met deze situatie. Het boek is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

3. “Het scheidingsboekje” – Mariska Klein Velderman

Dit boekje is geschreven voor kinderen van gescheiden ouders. Het boekje is bedoeld om kinderen te helpen begrijpen wat er gebeurt tijdens een scheiding en om hen te ondersteunen bij het verwerken van hun emoties. Het boekje bevat ook tips voor ouders om hun kinderen te helpen tijdens deze moeilijke periode. “Het scheidingsboekje” is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

4. “De kracht van echtscheidingsmediation” – Fred Schonewille

Echtscheidingsmediation kan een goede manier zijn om een scheiding te regelen op een respectvolle manier. In “De kracht van echtscheidingsmediation” beschrijft Fred Schonewille de voordelen van mediation en geeft hij praktische tips voor het vinden van een goede mediator. Het boek is geschikt voor mensen die overwegen om te scheiden of al gescheiden zijn en is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

5. “Het nieuwe scheiden” – Frederique van der Wal

In “Het nieuwe scheiden” beschrijft Frederique van der Wal een nieuwe manier van scheiden waarbij de focus ligt op samenwerking en respect. Het boek geeft praktische tips en adviezen voor het regelen van de scheiding op een respectvolle manier. Het boek is geschikt voor mensen die overwegen om te scheiden of al gescheiden zijn en is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

6. “Het scheidingsboek” – Annelies Hendriks

In “Het scheidingsboek” beschrijft Annelies Hendriks haar eigen ervaringen met echtscheiding en geeft ze praktische tips en adviezen voor mensen die gaan scheiden of al gescheiden zijn. Het boek behandelt onderwerpen als het regelen van de scheiding, omgaan met emoties en het opbouwen van een nieuw leven na de scheiding. Het boek is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken over echtscheiding geschreven die kunnen helpen bij het omgaan met deze ingrijpende gebeurtenis. Of je nu op zoek bent naar praktische tips en adviezen of naar inzicht in de emoties die hierbij komen kijken, er is altijd wel een boek dat bij jou past. De boeken zijn te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com. Het is belangrijk om te onthouden dat een echtscheiding een moeilijke periode is, maar dat er altijd hulp en ondersteuning beschikbaar is.

Plaats een reactie