Boeken over economie aanbieding

Economie is een belangrijk onderwerp in onze samenleving. Het beïnvloedt ons dagelijks leven en onze toekomst. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken over economie geschreven zijn. Of je nu een student bent die zich wil verdiepen in de economie, een professional die zijn kennis wil bijspijkeren of gewoon geïnteresseerd bent in het onderwerp, er is altijd wel een boek dat bij je past. In dit artikel bespreken we enkele boeken over economie aanbieding en waar je deze boeken kunt kopen.

1. ‘De economie van goed en kwaad’ van Tomas Sedlacek

‘De economie van goed en kwaad’ is een boek dat de economie vanuit een filosofisch perspectief benadert. Tomas Sedlacek, een Tsjechische econoom en filosoof, onderzoekt in dit boek de morele en ethische aspecten van de economie. Hij stelt dat economie niet alleen gaat over geld en winst, maar ook over waarden en normen. Het boek is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in de relatie tussen economie en ethiek.

Je kunt ‘De economie van goed en kwaad’ kopen bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

2. ‘De kleine Piketty’ van Bas Jacobs

‘De kleine Piketty’ is een samenvatting van het boek ‘Kapitaal in de 21e eeuw’ van de Franse econoom Thomas Piketty. In ‘Kapitaal in de 21e eeuw’ onderzoekt Piketty de groeiende ongelijkheid in de wereld en stelt hij voor om een progressieve belasting op vermogen in te voeren. Bas Jacobs, een Nederlandse econoom, heeft het boek samengevat en vertaald naar de Nederlandse situatie. Het boek is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in de economische ongelijkheid en de mogelijke oplossingen daarvoor.

‘De kleine Piketty’ is verkrijgbaar bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

3. ‘De onzichtbare hand’ van Adam Smith

‘De onzichtbare hand’ is een klassieker in de economische literatuur. Het boek is geschreven door de Schotse econoom Adam Smith en werd voor het eerst gepubliceerd in 1776. In het boek introduceert Smith het concept van de ‘onzichtbare hand’, wat verwijst naar het idee dat individuele acties in een vrije markt uiteindelijk leiden tot het algemeen welzijn. Het boek is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de economie en de basisprincipes van het kapitalisme.

‘De onzichtbare hand’ is verkrijgbaar bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

4. ‘Freakonomics’ van Steven Levitt en Stephen Dubner

‘Freakonomics’ is een boek dat de economie op een onconventionele manier benadert. Steven Levitt, een Amerikaanse econoom, en Stephen Dubner, een journalist, onderzoeken in dit boek de verborgen kant van de economie. Ze stellen vragen als: waarom hebben sumoworstelaars de neiging om wedstrijden te verliezen? En waarom is er een verband tussen de legalisering van abortus en de daling van de criminaliteit? Het boek is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in de economie en graag op een verrassende manier naar het onderwerp kijkt.

‘Freakonomics’ is verkrijgbaar bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

5. ‘De schaduwelite voor en na de crisis’ van Ewald Engelen

‘De schaduwelite voor en na de crisis’ is een boek dat de financiële crisis van 2008 en de rol van de elite daarin onderzoekt. Ewald Engelen, een Nederlandse hoogleraar financiële geografie, stelt dat de crisis het gevolg is van de hebzucht en het egoïsme van de financiële elite. Hij pleit voor een radicale verandering van het economische systeem. Het boek is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in de financiële crisis en de mogelijke oplossingen daarvoor.

‘De schaduwelite voor en na de crisis’ is verkrijgbaar bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken over economie aanbieding te vinden, voor ieder wat wils. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de economie, de basisprincipes van het kapitalisme, de ethische aspecten van de economie of de financiële crisis, er is altijd wel een boek dat bij je past. Je kunt deze boeken kopen bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com. Dus waar wacht je nog op? Duik in de wereld van de economie en vergroot je kennis!

Plaats een reactie