Boeken over economische geschiedenis

Economische geschiedenis is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis. Het gaat over de ontwikkeling van de economie en de invloed daarvan op de maatschappij. Er zijn veel boeken geschreven over economische geschiedenis. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. De Gouden Eeuw

De Gouden Eeuw is een belangrijke periode in de Nederlandse geschiedenis. In deze periode was Nederland een belangrijke handelsnatie en was er sprake van een bloeiende economie. Het boek ‘De Gouden Eeuw’ van Kees Zandvliet gaat in op deze periode en de economische ontwikkelingen die daarbij horen. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. Kapitaal in de 21e eeuw

‘Kapitaal in de 21e eeuw’ van Thomas Piketty is een boek dat veel aandacht heeft gekregen. Het boek gaat in op de economische ongelijkheid in de wereld en de ontwikkelingen daarvan in de afgelopen eeuwen. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. De geschiedenis van de VOC

De VOC was een belangrijke handelsmaatschappij in de 17e en 18e eeuw. Het boek ‘De geschiedenis van de VOC’ van Femme Gaastra gaat in op de economische ontwikkelingen van deze periode en de rol die de VOC daarin speelde. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. De opkomst van het Westen

‘De opkomst van het Westen’ van Ian Morris gaat in op de economische ontwikkelingen van de afgelopen 15.000 jaar. Het boek gaat in op de vraag waarom het Westen zo succesvol is geworden en wat de oorzaken daarvan zijn. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. De geschiedenis van de Nederlandse economie

‘De geschiedenis van de Nederlandse economie’ van Jan Luiten van Zanden gaat in op de economische ontwikkelingen van Nederland vanaf de middeleeuwen tot nu. Het boek gaat in op de rol van Nederland als handelsnatie en de ontwikkelingen die daarbij horen. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over economische geschiedenis. In dit artikel hebben we een aantal van deze boeken besproken en waar je ze kunt kopen. Of je nu geïnteresseerd bent in de Gouden Eeuw, de VOC of de economische ontwikkelingen van de afgelopen eeuwen, er is altijd wel een boek te vinden dat bij jouw interesse past.

Plaats een reactie