Boeken over edelsmeden

Edelsmeden is een ambacht dat al eeuwenlang wordt beoefend. Het is een kunstvorm waarbij met behulp van verschillende technieken en materialen prachtige sieraden worden gemaakt. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in deze ambacht, zijn er talloze boeken beschikbaar die alles vertellen over de geschiedenis, technieken en materialen van edelsmeden. In dit artikel zullen we enkele van de beste boeken over edelsmeden bespreken en waar je deze boeken kunt kopen.

Boeken over de geschiedenis van edelsmeden

Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van edelsmeden, zijn er verschillende boeken die je kunt lezen. Een van de beste boeken over dit onderwerp is “The History of Jewelry: 1100-1870” van Joan Evans. Dit boek beschrijft de geschiedenis van sieraden van de middeleeuwen tot de 19e eeuw en bevat prachtige afbeeldingen van sieraden uit die tijd. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Een ander boek dat de geschiedenis van edelsmeden beschrijft, is “Jewelry: From Antiquity to the Present” van Clare Phillips. Dit boek behandelt de geschiedenis van sieraden van de oudheid tot de moderne tijd en bevat ook afbeeldingen van sieraden uit verschillende periodes. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Boeken over edelsmeedtechnieken

Als je geïnteresseerd bent in de technieken die worden gebruikt bij edelsmeden, zijn er verschillende boeken die je kunt lezen. Een van de beste boeken over dit onderwerp is “The Complete Metalsmith: An Illustrated Handbook” van Tim McCreight. Dit boek behandelt alle aspecten van edelsmeden, van het werken met metalen tot het maken van sieraden. Het boek bevat ook stap-voor-stap instructies en afbeeldingen om de technieken te verduidelijken. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Een ander boek dat de technieken van edelsmeden behandelt, is “The Jeweler’s Bench Reference” van Harold O’Connor. Dit boek bevat gedetailleerde instructies voor verschillende technieken, evenals tips en trucs voor het werken met metalen. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Boeken over edelsmeedmaterialen

Als je geïnteresseerd bent in de materialen die worden gebruikt bij edelsmeden, zijn er verschillende boeken die je kunt lezen. Een van de beste boeken over dit onderwerp is “The Jeweler’s Directory of Gemstones: A Complete Guide to Appraising and Using Precious Stones From Cut and Color to Shape and Settings” van Judith Crowe. Dit boek behandelt alle aspecten van edelstenen, van de verschillende soorten tot hoe ze te gebruiken in sieraden. Het boek bevat ook afbeeldingen van verschillende edelstenen en hun kenmerken. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Een ander boek dat de materialen van edelsmeden behandelt, is “The Art of Enameling: Techniques, Projects, Inspiration” van Linda Darty. Dit boek behandelt de techniek van emaille, een techniek waarbij glaspoeder op metaal wordt gesmolten om kleur en textuur toe te voegen aan sieraden. Het boek bevat stap-voor-stap instructies en afbeeldingen om de techniek te verduidelijken. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken beschikbaar over edelsmeden, van de geschiedenis tot de technieken en materialen. Of je nu een beginner bent of een ervaren edelsmid, er is altijd wel een boek dat je kan helpen bij het verbeteren van je vaardigheden en kennis. De boeken die we hebben besproken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com. Dus waar wacht je nog op? Duik in de wereld van edelsmeden en ontdek de prachtige kunst van het maken van sieraden.

Plaats een reactie