Boeken over educatieve psychologie

Educators en psychologen hebben altijd al een fascinatie gehad voor de manier waarop mensen leren en hoe ze informatie verwerken. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van educatieve psychologie, een tak van de psychologie die zich richt op het begrijpen van hoe mensen leren en hoe dit kan worden verbeterd. Er zijn talloze boeken geschreven over educatieve psychologie, die zowel docenten als studenten kunnen helpen om hun onderwijsvaardigheden te verbeteren. In dit artikel zullen we enkele van de beste boeken over educatieve psychologie bespreken en waar je deze kunt kopen.

1. “How People Learn” door John D. Bransford, Ann L. Brown en Rodney R. Cocking

Dit boek is een klassieker in de educatieve psychologie en biedt een uitgebreide kijk op hoe mensen leren. Het boek is geschreven door drie vooraanstaande experts op het gebied van educatieve psychologie en biedt een overzicht van de belangrijkste theorieën en onderzoeken op dit gebied. Het boek is geschikt voor zowel docenten als studenten en biedt praktische tips en strategieën om het leren te verbeteren. Het boek is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

2. “Teaching for Understanding” door Martha Stone Wiske

Dit boek richt zich op het begrijpen van hoe studenten leren en hoe docenten hun onderwijs kunnen aanpassen om dit te ondersteunen. Het boek biedt praktische tips en strategieën voor het ontwerpen van effectieve lessen en het evalueren van studenten. Het boek is geschikt voor docenten op alle niveaus en is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

3. “Theories of Developmental Psychology” door Patricia H. Miller

Dit boek richt zich op de ontwikkeling van kinderen en hoe dit van invloed is op hun leren. Het boek biedt een overzicht van de belangrijkste theorieën en onderzoeken op het gebied van ontwikkelingspsychologie en biedt praktische tips en strategieën voor het onderwijzen van kinderen op verschillende leeftijden. Het boek is geschikt voor docenten en ouders en is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

4. “The Art of Changing the Brain” door James E. Zull

Dit boek richt zich op de manier waarop het brein van mensen verandert als ze leren. Het boek biedt een overzicht van de belangrijkste theorieën en onderzoeken op het gebied van neurowetenschappen en educatieve psychologie en biedt praktische tips en strategieën voor het ontwerpen van effectieve lessen. Het boek is geschikt voor docenten en studenten en is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

5. “Visible Learning” door John Hattie

Dit boek biedt een overzicht van de belangrijkste onderzoeken op het gebied van onderwijs en leren en biedt praktische tips en strategieën voor het verbeteren van het onderwijs. Het boek is geschikt voor docenten op alle niveaus en biedt inzicht in hoe verschillende onderwijsstrategieën van invloed zijn op het leren van studenten. Het boek is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over educatieve psychologie die docenten en studenten kunnen helpen om hun onderwijsvaardigheden te verbeteren. De boeken die we hierboven hebben besproken, bieden een uitgebreid overzicht van de belangrijkste theorieën en onderzoeken op dit gebied en bieden praktische tips en strategieën voor het ontwerpen van effectieve lessen. Deze boeken zijn verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com. Of je nu een docent bent die op zoek is naar nieuwe manieren om je lessen te verbeteren of een student die zijn studievaardigheden wil verbeteren, deze boeken zijn een waardevolle aanvulling op je bibliotheek.

Plaats een reactie