Boeken over eenzaamheid

Eenzaamheid is een gevoel dat iedereen wel eens heeft ervaren. Het kan ontstaan door verschillende oorzaken, zoals het verlies van een dierbare, een verhuizing naar een nieuwe stad of het niet kunnen vinden van aansluiting bij anderen. Gelukkig zijn er verschillende boeken geschreven over dit onderwerp die kunnen helpen bij het begrijpen en omgaan met eenzaamheid. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. Alleen op de wereld – Hector Malot

Alleen op de wereld is een klassieker uit de Franse literatuur en vertelt het verhaal van de jonge vondeling Rémi die op zoek gaat naar zijn familie. Tijdens zijn reis door Frankrijk ontmoet hij verschillende mensen, maar uiteindelijk blijft hij toch alleen achter. Het boek laat op een indringende manier zien hoe het is om eenzaam te zijn en hoe moeilijk het kan zijn om verbinding te maken met anderen. Alleen op de wereld is onder andere te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. De eenzaamheid van de priemgetallen – Paolo Giordano

In De eenzaamheid van de priemgetallen volgen we de levens van Alice en Mattia, twee eenzame zielen die elkaar op jonge leeftijd ontmoeten. Het boek beschrijft op een prachtige manier hoe hun levens parallel lopen, maar elkaar nooit echt kruisen. De eenzaamheid van de priemgetallen is een ontroerend en poëtisch boek dat laat zien hoe eenzaamheid ons kan vormen en hoe moeilijk het kan zijn om uit die eenzaamheid te breken. Het boek is onder andere te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. De eenzame stad – Olivia Laing

In De eenzame stad onderzoekt Olivia Laing hoe eenzaamheid ons kan inspireren en hoe het ons kan helpen om onszelf beter te begrijpen. Ze doet dit aan de hand van verschillende kunstenaars die in hun werk de eenzaamheid hebben omarmd, zoals Edward Hopper en Andy Warhol. Het boek is een fascinerende mix van kunstgeschiedenis, filosofie en persoonlijke ervaringen en laat zien hoe eenzaamheid ons kan helpen om ons te verbinden met de wereld om ons heen. De eenzame stad is onder andere te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. Het smelt – Lize Spit

Het smelt is het debuut van Lize Spit en vertelt het verhaal van Eva, die terugkeert naar haar geboortedorp om wraak te nemen op haar jeugdvrienden. Het boek beschrijft op een indringende manier hoe eenzaamheid en isolement ons kunnen veranderen en hoe moeilijk het kan zijn om ons te verbinden met anderen. Het smelt is een aangrijpend boek dat laat zien hoe eenzaamheid ons kan vormen en hoe moeilijk het kan zijn om uit die eenzaamheid te breken. Het boek is onder andere te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. De eenzame postbode – Denis Thériault

In De eenzame postbode volgen we het leven van Bilodo, een eenzame postbode die stiekem de brieven van zijn klanten leest. Op een dag ontdekt hij een briefwisseling tussen Ségolène en Gaston, twee geliefden die elkaar al jaren niet meer hebben gezien. Bilodo raakt gefascineerd door hun brieven en besluit om zich voor te doen als Gaston. Het boek is een ontroerend verhaal over eenzaamheid, liefde en de kracht van verbeelding. De eenzame postbode is onder andere te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Er zijn nog veel meer boeken geschreven over eenzaamheid, maar deze vijf boeken geven een goed beeld van de verschillende manieren waarop dit onderwerp in de literatuur wordt behandeld. Of je nu op zoek bent naar een ontroerend verhaal, een filosofische beschouwing of een poëtische roman, er is altijd wel een boek te vinden dat bij jou past. Dus ga naar de lokale boekhandel of kijk online bij Bol.com en ontdek welk boek jou kan helpen bij het begrijpen en omgaan met eenzaamheid.

Plaats een reactie