Boeken over eerste hulp en paramedische diensten

Eerste hulp en paramedische diensten zijn van groot belang in onze samenleving. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over dit onderwerp. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

Boeken over eerste hulp

Een van de bekendste boeken over eerste hulp is het Oranje Kruis Boekje. Dit boekje is bedoeld voor iedereen die eerste hulp wil verlenen en bevat praktische informatie over hoe je moet handelen bij verschillende situaties. Het Oranje Kruis Boekje is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Een ander boek over eerste hulp is “EHBO voor Dummies”. Dit boek is geschreven voor mensen die weinig of geen ervaring hebben met eerste hulp en bevat stap-voor-stap instructies voor het verlenen van eerste hulp bij verschillende situaties. “EHBO voor Dummies” is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Als je meer wilt weten over specifieke onderwerpen binnen de eerste hulp, zijn er ook boeken die zich daarop richten. Zo is er bijvoorbeeld “Eerste hulp bij sportongevallen” van Peter Vergouwen. Dit boek is bedoeld voor sporters en trainers en bevat informatie over hoe je moet handelen bij sportblessures. “Eerste hulp bij sportongevallen” is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Boeken over paramedische diensten

Naast boeken over eerste hulp zijn er ook veel boeken geschreven over paramedische diensten. Een van de bekendste boeken op dit gebied is “Anatomie en fysiologie van de mens” van Ludo Gregoire. Dit boek behandelt de anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam en is bedoeld voor studenten in de gezondheidszorg. “Anatomie en fysiologie van de mens” is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Een ander boek over paramedische diensten is “Farmacologie voor de zorgprofessional” van J. van der Bijl en H. van der Horst. Dit boek behandelt de werking van geneesmiddelen en is bedoeld voor studenten in de gezondheidszorg. “Farmacologie voor de zorgprofessional” is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Als je meer wilt weten over specifieke onderwerpen binnen de paramedische diensten, zijn er ook boeken die zich daarop richten. Zo is er bijvoorbeeld “Fysiotherapie bij ouderen” van J. van der Bijl en H. van der Horst. Dit boek is bedoeld voor fysiotherapeuten die werken met ouderen en bevat informatie over hoe je ouderen kunt behandelen. “Fysiotherapie bij ouderen” is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over eerste hulp en paramedische diensten. Of je nu een beginner bent of een professional, er is altijd wel een boek dat bij jou past. De boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com. Dus waar wacht je nog op? Ga op zoek naar het boek dat jou verder kan helpen in je carrière of hobby!

Plaats een reactie