Boeken over eetstoornis

Eetstoornissen zijn een serieus probleem dat veel mensen treft. Het kan moeilijk zijn om te begrijpen wat er in het hoofd van iemand met een eetstoornis omgaat, maar er zijn veel boeken die kunnen helpen om meer inzicht te krijgen in deze aandoening. In dit artikel zullen we enkele van de beste boeken over eetstoornissen bespreken en waar je deze boeken kunt kopen.

1. “Eetstoornissen: Anorexia Nervosa, Boulimia Nervosa en Eetbuistoornis” door Walter Vandereycken en Ron van Deth

Dit boek is geschreven door twee experts op het gebied van eetstoornissen en biedt een uitgebreide kijk op de verschillende soorten eetstoornissen. Het boek bevat informatie over de oorzaken, symptomen en behandelingen van anorexia nervosa, boulimia nervosa en eetbuistoornis. Het is een nuttig boek voor iedereen die meer wil weten over deze aandoeningen.

Je kunt dit boek kopen bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

2. “Het duivelse dilemma van de eetstoornis” door Annemarie van Bellegem

Dit boek is geschreven door een ervaringsdeskundige en biedt een persoonlijk perspectief op eetstoornissen. Het boek beschrijft de strijd van de auteur met anorexia nervosa en hoe ze uiteindelijk herstelde. Het is een inspirerend boek voor iedereen die worstelt met een eetstoornis of iemand kent die dat doet.

Je kunt dit boek kopen bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

3. “Eetstoornissen: Een complete gids voor ouders en verzorgers” door Rachel Bryant-Waugh en Bryan Lask

Dit boek is speciaal geschreven voor ouders en verzorgers van mensen met een eetstoornis. Het biedt praktische tips en advies over hoe om te gaan met de aandoening en hoe je je kind of geliefde kunt ondersteunen tijdens het herstelproces. Het boek bevat ook informatie over de verschillende soorten eetstoornissen en hoe ze worden behandeld.

Je kunt dit boek kopen bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

4. “Eetstoornissen: Een gids voor hulpverleners” door Janet Treasure, Ulrike Schmidt en June Alexander

Dit boek is geschreven voor hulpverleners die werken met mensen met een eetstoornis. Het biedt een uitgebreide kijk op de verschillende soorten eetstoornissen en hoe ze worden behandeld. Het boek bevat ook praktische tips en advies over hoe om te gaan met patiënten en hoe je hen kunt ondersteunen tijdens het herstelproces.

Je kunt dit boek kopen bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

5. “Eetstoornissen: Een praktische gids voor jongeren en hun ouders” door Abigail Natenshon

Dit boek is geschreven voor jongeren en hun ouders die te maken hebben met een eetstoornis. Het biedt praktische tips en advies over hoe om te gaan met de aandoening en hoe je je kind kunt ondersteunen tijdens het herstelproces. Het boek bevat ook informatie over de verschillende soorten eetstoornissen en hoe ze worden behandeld.

Je kunt dit boek kopen bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken beschikbaar over eetstoornissen die kunnen helpen om meer inzicht te krijgen in deze aandoening. Of je nu een patiënt, ouder, verzorger of hulpverlener bent, er is een boek dat bij jou past. Je kunt deze boeken kopen bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com. Het is belangrijk om te onthouden dat eetstoornissen een serieus probleem zijn en dat professionele hulp nodig kan zijn om te herstellen. Als je denkt dat je of iemand die je kent een eetstoornis heeft, zoek dan hulp bij een professional.

Plaats een reactie