Boeken over eetstoornissen

Eetstoornissen zijn een serieus probleem dat veel mensen treft. Het kan moeilijk zijn om te begrijpen wat er in het hoofd van iemand met een eetstoornis omgaat, maar er zijn veel boeken die kunnen helpen om meer inzicht te krijgen in deze aandoening. In dit artikel zullen we enkele van de beste boeken over eetstoornissen bespreken en waar je deze boeken kunt kopen.

1. “Eetstoornissen: Anorexia Nervosa, Boulimia Nervosa en Eetbuistoornis” door Walter Vandereycken en Ron van Deth

Dit boek is geschreven door twee experts op het gebied van eetstoornissen en biedt een uitgebreide kijk op de verschillende soorten eetstoornissen. Het boek bevat informatie over de oorzaken, symptomen en behandelingen van anorexia nervosa, boulimia nervosa en eetbuistoornis. Het is een zeer informatief boek dat geschikt is voor zowel professionals als mensen die meer willen weten over eetstoornissen.

Je kunt dit boek kopen bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

2. “Winnen van Eetstoornissen” door Joanna Kortink

Dit boek is geschreven door Joanna Kortink, een psychotherapeut die gespecialiseerd is in eetstoornissen. Het boek biedt praktische tips en strategieën voor het overwinnen van eetstoornissen. Het richt zich op het veranderen van de manier waarop je denkt over eten en je lichaam, en biedt oefeningen en technieken om je te helpen bij het herstellen van een eetstoornis.

Je kunt dit boek kopen bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

3. “Eetstoornissen: Een gids voor ouders en familieleden” door Janet Treasure

Dit boek is geschreven door Janet Treasure, een expert op het gebied van eetstoornissen. Het richt zich op de rol van ouders en familieleden bij het ondersteunen van iemand met een eetstoornis. Het boek biedt praktische tips en advies over hoe je het beste kunt omgaan met iemand met een eetstoornis en hoe je hen kunt helpen bij het herstelproces.

Je kunt dit boek kopen bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

4. “Eetstoornissen: Een complete gids voor patiënten en hun families” door Glenn Waller, Victoria Mountford, Rachel Lawson en Susan Boyle

Dit boek is geschreven door een team van experts op het gebied van eetstoornissen en biedt een uitgebreide kijk op de verschillende soorten eetstoornissen. Het boek richt zich op het begrijpen van de oorzaken en symptomen van eetstoornissen en biedt praktische tips en advies over hoe je het beste kunt omgaan met iemand met een eetstoornis.

Je kunt dit boek kopen bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

5. “Eetstoornissen: Een gids voor hulpverleners” door Mick Power en Carolyn Hetherington

Dit boek is geschreven voor professionals die werken met mensen met eetstoornissen. Het biedt een uitgebreide kijk op de verschillende soorten eetstoornissen en richt zich op de behandeling en het herstelproces. Het boek biedt praktische tips en advies over hoe je het beste kunt omgaan met mensen met eetstoornissen en hoe je hen kunt helpen bij het herstelproces.

Je kunt dit boek kopen bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken beschikbaar over eetstoornissen die kunnen helpen om meer inzicht te krijgen in deze aandoening. Of je nu een professional bent die werkt met mensen met eetstoornissen of iemand die meer wil weten over deze aandoening, er is een boek dat bij je past. Je kunt deze boeken kopen bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com. Het is belangrijk om te onthouden dat eetstoornissen een serieus probleem zijn en dat het belangrijk is om professionele hulp te zoeken als je denkt dat je of iemand die je kent een eetstoornis heeft.

Plaats een reactie