Boeken over Egypte

Egypte is een land met een rijke geschiedenis en cultuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over dit fascinerende land. In dit artikel zullen we een aantal van de beste boeken over Egypte bespreken en waar je deze boeken kunt kopen.

1. De Egyptische Oudheid

Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Egypte, dan is het boek “De Egyptische Oudheid” van Willem Hovestreydt een absolute aanrader. Dit boek geeft een uitgebreid overzicht van de geschiedenis van Egypte, van de prehistorie tot de Romeinse tijd. Het boek is rijkelijk geïllustreerd met foto’s en tekeningen van belangrijke monumenten en kunstwerken uit de Egyptische geschiedenis.

Je kunt “De Egyptische Oudheid” kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. Het Egyptische Dodenboek

Het Egyptische Dodenboek is een van de belangrijkste teksten uit de Egyptische oudheid. Het boek bevat spreuken en rituelen die de overledene moeten helpen bij zijn of haar reis door het hiernamaals. Het boek is geschreven op papyrusrollen en werd begraven bij de overledene in zijn of haar graf.

Als je meer wilt weten over het Egyptische Dodenboek, dan is het boek “Het Egyptische Dodenboek” van Erik Hornung een aanrader. Dit boek geeft een uitgebreide uitleg van de teksten en rituelen in het Dodenboek en hoe deze werden gebruikt in de Egyptische samenleving.

Je kunt “Het Egyptische Dodenboek” kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. De Tempels van Karnak

De Tempels van Karnak zijn een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Egypte. De tempels werden gebouwd tijdens het Nieuwe Rijk en zijn gewijd aan de god Amon-Ra. De tempels zijn enorm en bevatten talloze beelden, reliëfs en inscripties.

Als je meer wilt weten over de Tempels van Karnak, dan is het boek “De Tempels van Karnak” van Richard H. Wilkinson een aanrader. Dit boek geeft een uitgebreide beschrijving van de tempels en hun geschiedenis. Het boek bevat ook veel foto’s en tekeningen van de tempels en hun kunstwerken.

Je kunt “De Tempels van Karnak” kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. Het Egyptische Museum in Caïro

Het Egyptische Museum in Caïro is een van de belangrijkste musea ter wereld op het gebied van de Egyptische oudheid. Het museum bevat duizenden kunstwerken en artefacten uit de Egyptische geschiedenis, waaronder de schatten van Toetanchamon.

Als je meer wilt weten over het Egyptische Museum in Caïro, dan is het boek “Het Egyptische Museum in Caïro” van Farid Atiya een aanrader. Dit boek geeft een uitgebreide beschrijving van de collectie van het museum en de geschiedenis van de Egyptische kunst. Het boek bevat ook veel foto’s van de kunstwerken in het museum.

Je kunt “Het Egyptische Museum in Caïro” kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. De Nijl

De Nijl is de levensader van Egypte. De rivier heeft een enorme invloed gehad op de geschiedenis en cultuur van het land. Als je meer wilt weten over de Nijl en zijn rol in de Egyptische geschiedenis, dan is het boek “De Nijl” van Robert Twigger een aanrader.

Dit boek geeft een uitgebreide beschrijving van de Nijl en zijn omgeving. Het boek bevat ook veel verhalen en anekdotes over de geschiedenis en cultuur van Egypte.

Je kunt “De Nijl” kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over Egypte en zijn geschiedenis en cultuur. In dit artikel hebben we vijf van de beste boeken besproken. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Egypte, de kunst en architectuur van de tempels en graven, of de rol van de Nijl in de Egyptische samenleving, er is altijd wel een boek dat aan je wensen voldoet.

Je kunt deze boeken kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com. Veel leesplezier!

Plaats een reactie