Boeken over Eindhoven

Eindhoven is een stad met een rijke geschiedenis en een bruisend heden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over deze stad. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

1. Eindhoven in Beeld

Eindhoven in Beeld is een boek dat is samengesteld door de Eindhovense fotograaf Peter Cox. Het boek bevat meer dan 200 foto’s van Eindhoven, van historische gebouwen tot moderne architectuur. Het boek is een prachtige ode aan de stad en laat zien hoe Eindhoven door de jaren heen is veranderd. Het boek is te koop bij lokale boekhandels zoals Van Piere en Boekhandel Spijkerman, maar ook online bij Bol.com.

2. Eindhoven, stad van innovatie

Eindhoven staat bekend als de stad van innovatie en dat is precies waar dit boek over gaat. Het boek is geschreven door journalisten van het Eindhovens Dagblad en beschrijft de geschiedenis van de stad als innovatiecentrum. Het boek gaat onder andere in op de rol van Philips en de Technische Universiteit Eindhoven in de ontwikkeling van de stad. Het boek is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

3. Eindhoven, stad van design

Eindhoven is niet alleen een stad van innovatie, maar ook van design. Dit boek gaat in op de rol van Eindhoven als designstad en beschrijft de geschiedenis van het Dutch Design. Het boek bevat interviews met bekende ontwerpers en laat zien hoe Eindhoven zich heeft ontwikkeld tot een belangrijk centrum voor design. Het boek is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

4. Eindhoven, stad van sport

Eindhoven is ook een stad van sport, met onder andere PSV en de Marathon Eindhoven. Dit boek gaat in op de sportgeschiedenis van de stad en beschrijft de belangrijkste sportevenementen en -prestaties. Het boek bevat interviews met bekende sporters en laat zien hoe sport een belangrijke rol speelt in het leven van de Eindhovenaren. Het boek is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

5. Eindhoven, stad van kunst

Eindhoven is niet alleen een stad van innovatie, design en sport, maar ook van kunst. Dit boek gaat in op de kunstgeschiedenis van de stad en beschrijft de belangrijkste kunstenaars en kunstwerken. Het boek bevat interviews met bekende kunstenaars en laat zien hoe kunst een belangrijke rol speelt in het culturele leven van de stad. Het boek is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

6. Eindhoven, stad van oorlog en bevrijding

Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde Eindhoven een belangrijke rol in de bevrijding van Nederland. Dit boek gaat in op de oorlogsgeschiedenis van de stad en beschrijft de belangrijkste gebeurtenissen en personen. Het boek bevat interviews met ooggetuigen en laat zien hoe de stad zich heeft hersteld na de oorlog. Het boek is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

7. Eindhoven, stad van dialect

Eindhoven heeft een eigen dialect, het Eindhovens. Dit boek gaat in op de geschiedenis en het gebruik van het dialect in de stad. Het boek bevat interviews met sprekers van het dialect en laat zien hoe het dialect een belangrijk onderdeel is van de Eindhovense cultuur. Het boek is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over Eindhoven, van fotoboeken tot geschiedenisboeken en van sportboeken tot kunstboeken. Deze boeken laten zien hoe veelzijdig en interessant de stad is. De boeken zijn te koop bij lokale boekhandels zoals Van Piere en Boekhandel Spijkerman, maar ook online bij Bol.com. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis, de cultuur of de sport van Eindhoven, er is altijd wel een boek dat bij je past.

Plaats een reactie